2019 Yılı Yıllık Enflasyon Rakamı Açıklandı

2019 Yılı Yıllık Enflasyon Rakamı Açıklandı
2019 Yılı Yıllık Enflasyon Rakamı Açıklandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aralık’ta Enflasyon Yüzde 0,74 Arttı

TÜİK tarafından Aralık ayı enflasyon oranı açıklandı. Buna göre enflasyon Aralık 2019’da yüzde 0,74 arttı. Bu rakamlarla birlikte 2019 yılına ait yıllık enflasyon oranı yüzde 11,84 oldu. Bu rakamlara göre enflasyon oranları yine beklenenden yüksek oldu. Aralık enflasyonu yüzde 0,50 beklenirken yüzde 0,74 artış kaydetti ve yıllık enflasyonun da yükselmesine neden oldu.

Yurt içi üretici fiyat endeksi (ÜFE) ise aralıkta yüzde 0,69 arttı. Yıllık ÜFE ise yüzde 7,36 oldu. Bu yıl en az zamlanan grup haberleşme oldu. Alkollü içecekler, tütün, eğitim, sağlık ile çeşitli ve mal hizmetlerde en yüksek zam oranları görüldü. Alkollü içecekler yüzde 50’ye yakın zamlandı. En az zamlananlar ise giyim, ayakkabı, eğlence, kültür, turizm ile ev eşyaları oldu. 

Zamlar Yüzde 11,84 Oranına Göre Yapılacak

Enflasyon oranının açıklanması en çok zam bekleyenler tarafından merak ediliyordu. Çünkü yapılacak olan zamlar enflasyon oranına göre belirleniyor. Eğer toplu sözleşme ile zam miktarında anlaşıldı ancak bu zam enflasyonun altında kaldıysa da enflasyon zammı ödeniyor. Açıklanan enflasyon oranına göre pek çok kesim enflasyon zammı alabilecektir. Diğer haberlerimizden maaşlara yapılacak zam oranlarını takip edebilirsiniz.

2019 Yılı Yıllık Enflasyon Rakamı Açıklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın