2020 Tediye ödemeleri ne zaman başlayacak?

2020 Tediye ödemeleri ne zaman başlayacak?
2020 Tediye ödemeleri ne zaman başlayacak?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tediye Ödemeleri Zamanı Ne Zaman?

Kamu ikramiyeleri olarak da bilinen tediye ödemeleri kamuda çalışan işçi statüsündeki kişilere yönelik her sene merakla bekleniyor.  Bu yıl içerisinde 2 kere ikramiye ödemesi alınması nedeniyle yeni ödeme zamanı herkesin odak noktasında…  2020 yılı için beklenen tediye ödemeleri Cumhurbaşkanı kararnamesi tarafından belirlenen tarihlerde yapılıyor. 

Kimler Tediye Alabilir?

İşçi, taşeron olarak çalışan birçok kamu personeli tediye ödemelerini alabiliyor. 2020 senesinde yapılacak olan ikramiyelerde ilave tediyelerin devamı ağustos ayında ve aralıkta gerçekleşecek. Sene başından beri ilk taksiti 31 Ocak 2020’de gündeme gelen ödemeler korona virüs nedeniyle kamu çalışanlarına rahat bir nefes aldırmıştı. İkinci ödemeler ise 22 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirildi. İlave tediyelerin bu sene geçtiğimiz sene gibi ağustos ve aralıkta yapılması bekleniyor.  Tediye alacak olan kişilerin tam tarih olarak hangi gün alacakları netleşmedi.  

Kurban Bayramı Öncesinde Olasılık Var

Yapılacak ikramiye ödemelerinin tarihi henüz netleşmemişken Kurban Bayramıyla alakalı olarak erken ödeme durumu gündeme geldi. Yaklaşan Kurban Bayramı 31 Temmuz’da olacak ve bu dönem öncesi ödemeler işlem yapılabilir. Kamu işçilerinde bayram öncesi ilave tediyelerinde tam tarih belirlenmemiş olmakla beraber Resmi Gazete kararı bekleniyor. Karar yayımlanınca tediye ödemelerine yönelik açıklama yapılacağı bilgisi verildi.

Tediye Ödemelerinin Hesaplaması Nasıl Yapılıyor?

Kamu ikramiyeleri hesaplaması yapılırken işçilere taşeron ve kadroyla alakalı olarak maaşlara göre bir işlem gerçekleşiyor. Taşerondan kadroya geçen işçilere 52 günlük ikramiye verilmekte ve bu maaş miktarı doğrultusunda değişiyor. Bu miktarın bir kısmı ilk yarıda, yani 26 günlük kısmı ilk kısımda ödeniyor. Yılın kalan ikinci bölümünde ise yine bir 26 günlük ödeme daha yapılıyor. Ayrıca yapılan ödemelerde 13’er günlük hesaplamalar da SGK primi ve damga gelir vergisi kesintileri ile beraber yapılıyor. Örnek kamu ikramiye hesaplaması yapılırsa asgari ücretle çalışan bir işçi 52 gün üzerinden net 3 bin 646 lira ikramiye alabiliyor.

2020 Tediye ödemeleri ne zaman başlayacak?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın