2020/4 KPSS Sonucunda 1 Yıl Şartına Uymayanlar İnceleniyor

2020/4 KPSS Sonucunda 1 Yıl Şartına Uymayanlar İnceleniyor
2020/4 KPSS Sonucunda 1 Yıl Şartına Uymayanlar İnceleniyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

8.844 Aday İncelenecek

2020/4 KPSS yerleştirmeleri ile 8.844 adayın yerleştirmesi yapıldı. Sözleşmeli sağlık personellerinin yerleştirilmesindeki 1 yıl şartına kısaca bakarsak; kurum tarafından personel sözleşme şartlarına uymadığı gerekçesi ile sözleşme tek taraflı olarak feshedilmişse aday 1 yıl boyunca kamu kurumlarınca yapılan sözleşmeli alımlara başvuramayacaktır.  Fesih tarihinden itibaren 1 yılın dolması ile kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli alımlarına başvuru yapamayacaktır. 

İşte bu durumda olup da KPSS ile yerleşen adayların tespit edilmesi için inceleme başlatıldı. Yani KPSS 2020/4 yerleştirmeleri ile yerleşen adaylar işe başlatılmayacaktır. Her bir aday tek tek incelenecektir. İşe başlamak için tüm adayların incelenmesi gerekir. Yapılan incelemelerde 1 yıl şartına uymadığı halde yerleşen aday varsa yerleştirmesi iptal edilecektir. Ataması iptal edilen kişinin kadrosu ise boş kalacaktır. 

Araştırma Tercihlerden Önce Yapılmalıdır

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan inceleme geç kalınmış bir uygulamadır. Bu inceleme adayların tercihleri alındığı zaman yapılmalıdır. 1 yıl şartını sağlamayan adaylar tercihte bile bulunmamalıdır. Çünkü şu anki tabloda yerleştirmeler yapılmıştır ve yerleşen aday şartları sağlamıyorsa o kadro boş kalacaktır. Yerleşecek olan yedek adaylar söz konusu değildir. 
Personel alımlarında boş kadro kalmaması için gerekli araştırma ve incelemeler yerleştirmelerden önce yapılmalıdır.

2020/4 KPSS Sonucunda 1 Yıl Şartına Uymayanlar İnceleniyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın