Fire Oranları İle Oynayan Müdür Tazminatsız Kovuldu

Fire Oranları İle Oynayan Müdür Tazminatsız Kovuldu
Fire Oranları İle Oynayan Müdür Tazminatsız Kovuldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güven İlişkisini Zedeliyor

Bir market zincirinde müdür olarak çalışırken yüksek prim almak için fire oranları ile oynadığı tespit edilen mağaza müdürü tazminatsız bir şekilde işten atıldı. Konuyu iş mahkemesine taşıyan mağaza müdürü ilk derece mahkemesinden kabuk kararı almayı başardı. Ancak kararı temyiz eden market zinciri Yargıtay’dan kararı çevirmeyi başardı. 

Yargıtay tarafından verilen kararda mağaza müdürün az ya da çok fark etmeksizin fire oranları ile oynamasının güven ilişkisini zedeleyeceği belirtildi. Müdürün firelerde oynama yaptığının delillendirilmesi konusunda ise mağaza çalışanlarının ifadeleri etkili oldu. Mağaza çalışanları kendilerinden para alınarak firesi gelen ürünlerin kasadan geçirildiğini belirtti. Bu sayede başarılı görünmeye çalışan mağaza müdürünün prim almayı hak ettiği belirtildi. Dolayısıyla müdürün herhangi bir tazminat almaya hakkının olmadığı, ilk derece mahkemesinin verdiği kararın hatalı olduğu belirtildi.

Verilen bu karar aynı durumda olan işçiler açısından da emsal teşkil ediyor. Dolayısıyla tutarı fark etmeksizin işvereni kandırmaya yönelik olarak yapılan her türlü işlem iş akdinin tazminatsız bir şekilde feshedilmesine neden olabilir. Bu konuda işçilerin daha dikkatli olmaları ve evraklarda sahtecilik yapmaması gerekmektedir. Sadece müdürler değil işçiler de bu konuda sorumlu tutulacak ve iş akitleri feshedilebilecektir.

Fire Oranları İle Oynayan Müdür Tazminatsız Kovuldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın