YÖK, 50/D’li Araştırma Görevlileri İçin Yeni Teklif Sunacak

YÖK, 50/D’li Araştırma Görevlileri İçin Yeni Teklif Sunacak
YÖK, 50/D’li Araştırma Görevlileri İçin Yeni Teklif Sunacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doktoraya Kayıt Süresi Tanınacak

Yükseköğretim Kurulu tarafından 50/d statüsünde görev yapan araştırma görevlilerinin doktoraya başlayana kadarki 6 aylık süreçte ilişiklerinin kesilmemesi için düzenleme hedeflenmişti. Araştırma görevlileri yüksek lisansı bitirmiş ya da tez yazıyorsa doktoraya başlayana kadar bir süre tanınmalıdır. İşte bu düzenlemenin yapılması için YÖK’ün adım atması gerekiyordu.

Çünkü araştırma görevlileri belirlenen sürede yüksek lisans eğitimlerini bitirse bile doğrudan doktora kadrolarına atanamıyor. Bu süreçte üniversiteler ilişik kesip kesmeme konusunda kararsız kalıyor. İşte bu kararsızlıktan ötürü uygulamada farklı sonuçlar doğuyor ve araştırma görevlileri mağdur oluyor. Yapılacak düzenleme ile her üniversitenin uyacağı tek bir uygulama olacaktır.

YÖK Hedefleri Arasına Koydu

Üniversitelerin tutumundan sonra YÖK 2020 hedefleri arasına araştırma görevlileri için düzenleme yapılması şartını tanıdı. yök tarafından 2020 yılı için belirlenen 13 hedeften biri ‘50/d kapsamında yüksek lisans yapan ve tezini bitiren araştırma görevlilerinin doktoraya başlayana kadar altı ay boyunca ilişkisinin kesilmemesi için gerekli yasal girişimde bulunmak’ oldu.

YÖK’ün koyduğu bu hedeften TBMM’de yasal düzenleme yapılması için görüşme yapılacağı anlaşılmaktadır. YÖK bu sorunu artık fark ettiğine göre süreç işleyecektir. Yasal düzenlemelerin yapılması ile 50/d’li araştırma görevlilerine doktoraya başlayana kadar 6 ay süre tanınacaktır.

YÖK, 50/D’li Araştırma Görevlileri İçin Yeni Teklif Sunacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın