Meclise 298 Devlet Memuru Alımı Yapılıyor

Meclise 298 Devlet Memuru Alımı Yapılıyor
Meclise 298 Devlet Memuru Alımı Yapılıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi memur alımı için ilan paylaştı. Yapılan açıklamaya göre 298 kişi işe alınacak.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

TBMM memur alımı için kendi resmi internet sitesi üzerinden adayların e devlet şifresiyle giriş yapmaları gerekiyor. Başvurular online olarak yapılacak olup, farklı şekillerde başvuru alınmayacaktır. Başvurular 25 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edecek.

Sınav Şartı

Adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmaları gereklidir. Başvurular alındıktan sonra KPSS puan sılamasına göre en yüksek puandan başlanarak belirlenen her kadro için 3 katı aday sözlü sınava hak kazanacaktır.

Yazılı sınavın %60 ‘ı ve sözlü sınavın %40 ‘ı toplanacak olup kazananların belirlenmesi için ortalama puan esas alınacaktır.

Özel Şartlar

İstanbul ilinde 31 Ankara ilinde 267 atama yapılacaktır.

Aşçı alımı için: En az lise veya dengi okul mezunu olmak.    Aşçı, dönerci, kebapçı, pastacı veya pideci alanında; Milli Eğitim Bakanlığınca verilen ustalık veya kalfalık belgesine ya da Mesleki Yeterlilik Kurumunca yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak. (Mesleki eğitim veren liselerin yiyecek içecek hizmetleri alanı mutfak dalı ile yükseköğretim kurumlarının aşçılık, gastronomi, gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerinden mezun olanlarda belge veya sertifika şartı aranmaz.)

Bahçıvan alımı için: Mesleki eğitim veren liselerin tarım alanı bahçe bitkileri, süs bitkileri, peyzaj dalı veya iki yıllık eğitim veren yüksekokulların veya önlisans programlarının bahçe tarımı, süs bitkileri, peyzaj bölümünden mezun olmak.

Bulaşıkçı alımı için: Lise veya dengi okul mezunu olmak.

Çayocakçı ve garson alımı için: Servis alanında; Milli Eğitim Bakanlığınca verilen ustalık veya kalfalık belgesine ya da servis görevlisi alanında; Mesleki Yeterlilik Kurumunca yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak. (Mesleki eğitim veren liselerin yiyecek içecek hizmetleri alanı servis dalı ile yükseköğretim kurumlarının ikram hizmetleri bölümlerinden mezun olanlarda belge veya sertifika şartı aranmaz.)

Garson alımı için: Servis alanında; Milli Eğitim Bakanlığınca verilen ustalık veya kalfalık belgesine ya da servis görevlisi alanında; Mesleki Yeterlilik Kurumunca yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak. (Mesleki eğitim veren liselerin yiyecek içecek hizmetleri alanı servis dalı ile yükseköğretim kurumlarının ikram hizmetleri bölümlerinden mezun olanlarda belge veya sertifika şartı aranmaz.)

Hizmetli alımı başvuru şartı Lise veya dengi okul mezunu olmak.

Berber (Kuaför) Bayan alımı için: En az lise veya dengi okul mezunu olmak.   Kadın kuaförü alanında; Milli Eğitim Bakanlığınca verilen ustalık veya kalfalık belgesine ya da Mesleki Yeterlilik Kurumunca yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak. (Mesleki eğitim veren liselerin güzellik ve saç bakım hizmetleri kadın kuaförlüğü dalı ile yükseköğretim kurumlarının saç bakımı ve güzellik hizmetleri bölümlerinden mezun olanlarda belge veya sertifika şartı aranmaz.)

Berber (Kuaför) Erken alımı için: En az lise veya dengi okul mezunu olmak.   Erkek kuaförü alanında; Milli Eğitim Bakanlığınca verilen ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak.

Terzi alımı için: En az lise veya dengi okul mezunu olmak.    Kadın terziliği alanında Milli Eğitim Bakanlığınca verilen ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak. (Mesleki eğitim veren liselerin moda tasarım teknolojileri alanı kadın terziliği dalından mezun olanlarda belge veya sertifika şartı aranmaz.)

Anaokulu Öğretmeni alımı için: En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin okul öncesi öğretmenliği veya anaokulu öğretmenliği alanlarında eğitim veren bölümlerinden mezun olmak.

Bakıcı Anne alımı için: Mesleki eğitim veren liselerin çocuk gelişimi ve eğitimi alanında eğitim veren bölümlerinden mezun olmak.

Teknisyen alımı için: Mesleki eğitim veren liselerin elektrik-elektronik teknolojisi alanında eğitim veren bölümlerinden mezun olmak.

Teknisyen alımı için: Mesleki eğitim veren liselerin tesisat teknolojisi alanında eğitim veren bölümlerinden mezun olmak.

Başvuru kılavuzu.

Meclise 298 Devlet Memuru Alımı Yapılıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın