Yüzlerce İşçi Evlerinde Karantinaya Alındı

Yüzlerce İşçi Evlerinde Karantinaya Alındı
Yüzlerce İşçi Evlerinde Karantinaya Alındı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde toplam 7 bin 500 kişinin çalıştığı Ford Otosan fabrikasında 893 işçi, koronavirüs testleri pozitif çıktığı ya da virüse yakalananlarla temas ettikleri için evlerinde karantinaya alındı. Bu oranda bir karantina ülkemizde corona virüs pandemisinin görüldüğü Nisan ayından beri ilk kez yaşanıyor.

Daha önceki aylarda corona virüsün ilk dalgasının etkisini gösterdiği günlerde çeşitli fabrikalarda corona virüs vakaları haberi gelse de sadece bireysel karantinalar uygulanmış ve temaslı çalışanların karantinaya alınması gibi bir uygulamaya gidilmemişti. Fakat ikinci corona virüs dalgasının ilkine göre çok daha yıkıcı etki göstermesi ile birlikte Sağlık ve Çalışma Bakanlığının bu konuda çok daha katı bir tavır sergilemesi ile işletme ve fabrikalarda ardı ardına toplu karantina haberleri geliyor.

Üretim Arttı Vaka Sayşısı Patladı

Yaşanan toplu karantina olayından sonra bazı işçiler ise fabrika yönetimini suçlayan bazı iddialarda bulundular. BBC Türkçe servisine konuşan ve işini kaybedebileceği endişesi ile isminin kesinlikle gizli tutulmasını talep eden Gölcük’teki bir fabrika çalışanı, üretim kapasitesinin son dönemde oldukça yukarı çıkarılması ile birlikte vaka sayılarının da büyük bir artış yaşandığı bilgisini paylaştı.

İsminin açıklanmasını istemeyen çalışan; “Pandemi öncesinde bir vardiyanın 230 araç üretim kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Pandeminin etkili olduğu Nisan ve Mayıs aylarında üretim kapasitesi tedbir amaçlı 100-130’a kadar indirildiğini bu sayede temas oranının azaldığı için vaka sayısının oldukça az olduğuna vurgu yapıyor. Normalleşmeye başlanması ile birlikte tekrar tam kapasiteye, çıkıldığını ve bu kapasite artışı ile doğru orantılı olarak vaka sayısında önlenemez bir yükseliş olduğunu belitti.

İsmini vermek istemeyen çalışan “Normalde 2 vardiya olarak çalışıyor göründüklerini fakat gerçekte 3 vardiyalık üretim yaptıklarını belirtiyor. İşçilerin ya vardiyasından 4 saat erken çağırılıyor ya da 4 saat daha fazla çalışması istendiğini ve üretimin durmaması ve devam etmesi için temaslı olan herkes yerine sadece küçük bir oranın karantinaya alındığın bilgisini paylaştı. Fabrika yönetiminin ise şimdilik bu iddialar karşısında sessiz kaldığı görülüyor.

Yüzlerce İşçi Evlerinde Karantinaya Alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın