Ücretsiz İzindekilerin Kıdem Tazminatı Hakları Korunacak

Ücretsiz İzindekilerin Kıdem Tazminatı Hakları Korunacak
Ücretsiz İzindekilerin Kıdem Tazminatı Hakları Korunacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Salgına Özel Bir İstisna 

Özel sektörde çalışmakta olan işçilerden bazıları işverenleri tarafından zorunlu olarak ücretsiz izine çıkartıldı. Bu süreçte maaş alamayan personeller ayrıca kıdem tazminatının kesintiye uğrayıp uğramayacağı konusunda endişeler yaşıyordu. Bu konuda yasal düzenlemeler yapılmaya başladı. Öncelikle devlet tarafından ücretsiz izne ayrılan çalışanlara aylık 1170 lira destek verilmesi kararlaştırıldı. Bunun yanı sıra kıdem tazminatının salgın sürecine münhasır olarak kesilmemesi kararlaştırıldı.

Bu sayede çalışanlar ekonomik haklarını olabildiğince korumuş olacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından getirilen yeni paketler ile birlikte bu sürecin daha güvenli bir şekilde atlatılması sağlanacaktır.

Ayrıca işverenlere yönelik olarak 3 ay boyunca işten çıkarma yasağı da getirildi. Böylelikle işçilerin güvence altına alınması sağlanmış oldu. Ayrıca 15 Mart tarihinden önce işten çıkartılan ancak işsizlik maaşı alamayan işçiler de ücretsiz izin desteğinden istifade edebilecek.

Alınacak bu tedbirler ile Koronavirüs sürecinin daha başarılı bir şekilde atlatılması mümkün olacaktır. Gerek sağlık gerekse de ekonomik açıdan alınan bu tedbirler ile ülkemizin koronavirüs ile oldukça etkili mücadele ettiğini söyleyebiliriz. Umarız ki en kısa süre içerisinde bu sorun da biter ve normal yaşantıya dönülür. Türk doktorlardan gelen sevindirici gelişmeler de tüm Türk halkını heyecanlandırmaya fazlasıyla yetiyor ve artıyor.

Ücretsiz İzindekilerin Kıdem Tazminatı Hakları Korunacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın