Ak Parti’den Netflix Açıklaması

Ak Parti’den Netflix Açıklaması
Ak Parti’den Netflix Açıklaması
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde bazı gazetelerde ve köşe yazılarında ülkemizde pandemi ile birlikte oldukça büyük bir abone sayısına ulaşan Netflix’in yaşadığı sorunlar yer aldı. Türk abone sayısının hızla artması ile birlikte Türk abonelere özel içerikler ve diziler hazırlamaya başlayan Netflix ardı ardına Türk dizilerini yayınlamaya başlamıştı. Fakat RTÜK tarafından platformun çektiği dizilere sansür uygulanması ile birlikte iplerin gerilmeye başlandığı ifade ediliyor.

Bu noktada Netflix ilk başlarda RTÜK tarafından uygulanan bazı sansürleri kabul etse de bu durumun giderek artması ile rahatsızlığının iyice arttığı iddia edildi. Dün ise bazı gazeteci ve köşe yazarları Netflix’in Türk izleyiciler için çektiği tüm dizileri durdurma kararı aldığını iddia ettiler. Hatta sosyal medyada hızla Netflix’in yakın zamanda Türkiye pazarından tamamen çıkacağına yönelik iddialar dolaşmaya başladı. Sosyal medyada tepki çığ gibi artarken muhalefet partileri de yapılan bu sansür girişimini sert bir şekilde eleştirdikleri görüldü. Siyaset cephesinde Netflix tartışması alevlenirken AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal Twitter üzerinde n konu ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Biz Dijital Platforma Kaşı Değiliz

Siyaset cephesinde Netflix tartışması alevlenirken AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal Twitter üzerinde n konu ile ilgili bir açıklama yayınladı. Mahir Ünal paylaşımında, Netflix Türkiye Ofisi’nin ne siyasi düzeyde AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı ile ne de resmî düzeyde İletişim Başkanlığı ile herhangi bir görüşmesinin olmadığını belirtti. Bu sebeple sosyal medyada yer alan asılsız paylaşımlara yönelik olarak Türkiye’den gitmeyi neden düşünsünler? İfadelerini kullandığı görüldü. Mahir Ünal paylaşımının sonunda ‘’Netflix’in daha derin işbirliği ile Türk kültürüne, sanatına dönük daha yüksek hassasiyet göstereceğine inanıyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Netflix’in 2 ay önce yayınladığı ‘’AŞK101’’ dizisinde yer alan eş cinsel karakterin RÜTÜK tarafından platformun uyarılması ve Netflix’in de uyarıyı hassasiyetle karşıladığı basında yer almıştı. Fakat son dönemde RTÜK tarafından birçok yerli Netflix projesine karışıldığı iddiaları bulunuyor.

Ak Parti’den Netflix Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın