Asgari Ücretliler İçin Ek Zam İddiası

Asgari Ücretliler İçin Ek Zam İddiası
Asgari Ücretliler İçin Ek Zam İddiası
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde asgari ücretle çalışan milyonlarca insan ve onların ailesi 2021 yılı asgari ücret zammının belirlenmesini dört gözle bekliyor. 2021 yılı asgari ücret zammı ise 15 kişilik asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenecek. Bu 15 kişilik komisyonda işçi, işveren ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temsilcileri yer alıyor. İşçi kısmının temsilcileri azınlıkta olması nedeniyle işveren ve hükümetin onaylanmadığı bir zam kararı çıkamıyor.

2021 yılı görüşmeleri 1 Aralık tarihinde başlayacak. Bu görüşmelerde yapılacak zam oranı için yüzde 10 ile 15 arasında değişen rakamlar telaffuz ediliyor. Bakan bugün gelen bir haber ile birlikte işçiler için ek bir zam umudu doğru.

Asgari Ücretten Alınan Vergi Kaldırılabilir

Asgari ücretin enflasyon karşısında alım gücünün oldukça düşmesi ile birlikte pek çok asgari ücretle çalışanın geçinmekte zorlandığı belirtiliyor. 2021 yılında yapılması planlanan yüzde 15’lik zamda bile 2 bin 324 TL’den 2650 TL’ye çıkıyor. Asgari ücretliler yeni yapılacak zamla bile geçinmelerinin oldukça zor olacağını belirtiyor. Fakat günceme gelen yeni formül ile işverenlere ek bir maliyet olmadan asgari ücretli çalışanların maaşlarında 397 TL’lik bir artış yaşanabilir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 2021 asgari ücret görüşmelerinde çalışanlara 75 TL’lik bir jest yapılacağını açıklamıştı.

Bu haber üzerine kulislerde asgari ücretli vatandaşların her ay ödemiş oldukları 375 TL gelir vergisi ve 22 TL damga vergisinin maaşlara eklenmesi durumunda maaşlarda işverenlere bir yük getirmeden ek 397 TL artış yapılabilecek. Bu konu şuan itibari ile resmi olarak görüşülmese de 1 Aralık tarihinde başlayacak olan asgari ücret tespit komisyonu toplantısında günceme gelmesi bekleniyor.

Fakat hükümet cephesinde bu önerinin kabul edilip edilmeyeceği ise belirsizliğini koruyor. Kulislerde bu seneki görüşmelerin oldukça çetin geçeceği ve 397 TL’lik ek zam talebinin kabul görmesi durumunda asgari ücrette toplamda 850 TL’lik bir artış yaşanabileceği ön görülüyor.

Asgari Ücretliler İçin Ek Zam İddiası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın