Aşılar İle İlgili Yeni Karar “Sinovac ve Biontech”

Aşılar İle İlgili Yeni Karar “Sinovac ve Biontech”
Aşılar İle İlgili Yeni Karar “Sinovac ve Biontech”
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye geneli korona virüs için aşılamalar yapılmaya devam ediyor. Yayınlanan son habere göre Sinovac ve Biontech aşısında yeni karar verildi.

Bakan Koca:

İllerimizde hedef nüfusun aşı olma oranlarını günlük ve aşı doz uygulamalarını anlık olarak sizlerle paylaşıyoruz. Haritada rengi maviye dönen illerimiz bizi heyecanlandırıyor.

Umuda giden yolda meşalelerimiz maviye dönen illerimiz. Son 1 haftada vaka sayılarında yükselme eğilimi var.

Eski ve acı tecrübelerimiz bunu kontrol etmenin maliyetli olduğunu gösteriyor.

Maalesef vaka sayısı artan illerimizle aşı oranı düşük olan illerimizde benzerlik var. Önümüzde bir İngiltere örneği var. Salgın bitme noktasına gelmişken bir anda on binlerce vakayla karşılaştılar.

Sevindirici olan, artan vaka sayıları vefat sayılarını şimdilik artırmıyor. Koronavirüs tabiatı gereği mutasyona uğruyor ve varyantları bulaşma hızını ya da hasta etme kabiliyetini artırabiliyor.

Artan varyantlara karşı elimizde aşı silahının yanında bir de tedbirlere uyum gücü var. Önümüzdeki günler özlemle beklediğimiz bayramın hemen öncesi. Bayramda bir araya gelirken kesinlikle tedbirlerden taviz vermemeliyiz.

Kapalı ve havalandırması sınırlı olan alanlarda kalabalıklara karışmamalı, bayramı kendimize ve sevdiklerimize zarar veren hale getirmemeliyiz. Bu bayram tedbirlere uyar ve aşımızı olursak el öpüp birbirimize sarılmadan geçireceğimiz son bayram olacak.

Aşıda Yeni Karar

Bilim Kurulumuz aşı uygulaması konusunda da bazı güncel gelişmeleri değerlendirdi. Birinci doz aşısını tamamlanan vatandaşlarımız için Sinovac aşısı olanlar 2. doz aşılarını 4 hafta sonra, BioNtech aşısı olanlar ise 2. doz aşısını ise ilk dozdan 3 hafta sonra olabilirler. Günü gelmişse randevunuzu alarak aşı olmaya gidebilirsiniz. Hedefimiz bayrama güvenle girmek için bayrama kadar 1. ve 2. doz aşılarımızı olmaktır.

Aşı programımızın başarısına rağmen vakalarda artış eğilimi var. Elbette yeniden kısıtlamalara ihtiyaç olacak bir gündemde değiliz ancak tedbirlere uymaz ve aşımızı olmazsak telafisi güç günlerle karşılaşabiliriz. Güçlü bir normale dönüşün şartı aşı olarak toplum bağışıklığı sağlanana kadar tedbirlere uymaktır.

Bu vesile ile şimdiden Kurban Bayramınızı tebrik ediyor, sağlık ve mutlulukla nicelerine sevdiklerinizle beraber ulaşmanızı diliyorum.

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Aşılar İle İlgili Yeni Karar “Sinovac ve Biontech”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın