Aylıksız İzinde Olanlar da İdari İzinli Olmak İstiyor

Aylıksız İzinde Olanlar da İdari İzinli Olmak İstiyor
Aylıksız İzinde Olanlar da İdari İzinli Olmak İstiyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşe Gitmeden Maaş Almak İstiyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı başta olmak üzere bazı kamu kurumlarında idari izin uygulamasına geçildi. Koronavirüs nedeniyle geçilen bu uygulama sayesinde çalışanlar işe gitmeden maaş almaya devam etmektedir. Ancak bu süreç başlamadan evvel aylıksız izne ayrılan memurlar da bulunuyor. Bu memurlar da idari izin veriliyorken işe başlangıç yaparak işe gelmeden maaş almak istemektedir. Bu nedenle kamu kurumlarına yapılan başvurularda da artış yaşandığını görmekteyiz. 

Kurumlar Kabul Etmiyor

Memurlar aylıksız izinlerini iptal ederek göreve başlamak isteseler de valilikler ve kurumlar bu başvuruları kabul etmiyor. Gerekçe olarak ise hastalıkla mücadelenin sekteye uğrayabileceği gösteriliyor. 

Ayrıca kamuda salgınla büyük bir mücadele veriliyorken ve milli dayanışma kampanyası başlatılmışken böylesi bir girişimde bulunmak da ahlaki ve etik kabul edilmemektedir. Aylıksız izinde olanların izin sürelerinin sona ermesinin ardından görevlerine başlamalarına müsaade edilecektir. Ayrıca bu dönemde özel sektörde çoğu kurumda işler durma noktasına gelmiş ve çalışanlar ücretsiz olarak izne ayrılmıştır. Böylesi bir olağanüstü durumda çalışmadan gelir elde etmek gibi bir anlayışın oluşmaması gerekiyor. Pek çok kamu kurumu da bu konuda kararlı bir duruş sergileyerek yapılan başvuruları geri çevirmektedir.

Aylıksız İzinde Olanlar da İdari İzinli Olmak İstiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın