Bakan Koca’ dan Flaş Açıklama “Aşı olun”

Bakan Koca’ dan Flaş Açıklama “Aşı olun”
Bakan Koca’ dan Flaş Açıklama “Aşı olun”
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanından son dakika açıklamaları geldi. Yapılan açıklamada göre Delta Mutantı ölüm oranını 3 kat daha fazla artırdığını açıkladılar.

Fahrettin Koca Söze Şu Şekilde Başladı:

“Delta virüsü sayıları ülkemizde giderek artıyor, dünyada arttığı gibi. Şu an delta virüsü sayısı 750’leri buldu, görülen il sayısı da 36’ya çıktı.”

Sözlerine Şu Şekilde Devam Etti:

Vatandaşı ikna etme dışında bir yaptırımla aşı yapmak istemiyoruz. Aşılama oranlarının Hakkari’de şu an yüzde 50, Şırnak’ta yüzde 40, Ardahan’da yüzde 50’lerde olduğunu görüyoruz, Kars’ta benzer şekilde, Adıyaman’da yüzde 50’ye yakın. Vatandaşın ayağına gidip daha mobil yoğun ekiplerle devrede olmamız gerekiyor. Vatandaşı ikna etme dışında bir yaptırımla aşı yapmak istemiyoruz. Özel sektör yapabilir mi? O bizim dışımızda.

Bu Açıklamalarının Ardından Koca:

Delta sayıları ülkemizde giderek artıyor, dünyada arttığı gibi. Şu an delta virüsü sayısı 750’leri buldu, görülen il sayısı da 36’ya çıktı. Delta plus ise 3 ilde 3 vaka oldu.

-Vaka sayılarında beklediğimiz düşüşün olmadığını ve bir çıkış olma ihtimalini görüyoruz. Özellikle bu artışlar daha çok aşılama oranının düşük olduğu yerlerde kendisini gösteriyor. Diyarbakır, Şırnak, Adıyaman gibi bazı illerimizde, Doğu ve Güney Doğu’da, daha doğrusu genel olarak aşılamanın düşük olduğu yerlerde bir artışın olduğunu görüyoruz. O nedenle bayrama kadar o bölgelerde daha yoğun aşılama gerekiyor.

-Doğrusu herhangi yeni bir kapatma veya kısıtlama önermiyoruz. Toplumsal bağışıklık oluşana kadar herkesin tedbirler noktasında hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Kapalı ve havalandırılmamış ortamlarda bulunulmaması ve kapalı ortamda maske takmaya devam edilmesini tavsiye ediyoruz.

-Şu an böyle bir durum yok, ama olmayacağı anlamına gelmez. Yoğun aşılamanın yapılması ve toplumsal bağışıklığın sağlanması ancak dördüncü dalgayı önleyebilir. Toplumsal bağışıklık yüzde 70 hatta yüzde 80 oranında sağlandığında salgın biter veya azalır, en azından normal hayata dönülür.

Bakan Koca’ dan Flaş Açıklama “Aşı olun”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın