Bakanlık 1343 Memur ve İşçi Alımı Başvurular Başladı

Bakanlık 1343 Memur ve İşçi Alımı Başvurular Başladı
Bakanlık 1343 Memur ve İşçi Alımı Başvurular Başladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuza göre Türkiye geneli il ve ilçelerde farklı unvan ve kadrolarda 1343 memur ve İşçi alımı gerçekleştirilecektir.

Adaylarda aranan genel nitelikler

Türk vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Güvenlik soruşturması/arşiv araştırması yapılmış olmak, Affa uğramış olsa bile belirli suçlardan mahkum olmamak, Askerlik durumu itibariyle Askerlikle ilgisi bulunmamak, Askerlik çağına gelmemiş bulunmak, Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Görevlerini yapmalarına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engel ile engelli bulunmamak şartları aranmaktadır.

Adaylarda aranan özel nitelikler

Bu yerleştirme işlemlerine yalnızca 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında; a. Haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış, b. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam eden, c. 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının veya himaye onayının sona erdiği tarihten itibaren beş yıl içinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış kişilerin başvurması mümkündür.

Başvuru şekli ve tarihi

Adaylar tercihlerini E-Devlet üzerinden 15 Haziran 2020 gecesi saat 23:59’a kadar yapabilecekler.

Bakanlık 1343 Memur ve İşçi Alımı Başvurular Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın