Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 30 Personel Alımı Açıklandı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 30 Personel Alımı Açıklandı
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 30 Personel Alımı Açıklandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre alınacak 30 personelin Bilişim Uzman Yardımcısı olarak kurum bünyesinde istihdam edileceği belirtiliyor.

Başvuru tarihi

Adaylar Başvurularını 10 – 19 Şubat 2021 tarihleri arasında mesai saatleri içinde yapacaklardır.

Başvuru şekli ve yeri

Adaylar başvurularını; Kurumun merkez teşkilatının bulunduğu Eskişehir Yolu 10. Km. No: 276 Çankaya/ANKARA adresine şahsen ya da posta ile yapmaları gerekir. Posta ile yapılan başvurularda, istenilen belgelerin Kuruma en geç son başvuru tarihi mesai saati bitimine kadar ulaşması şarttır. Postadaki gecikmeler dikkate alınmaz.

Adaylarda aranan nitelikler

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak, En az dört yıllık lisans öğrenimi veren, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri veya bölümleri, hukuk fakültesi ve mühendislik alanında elektrik-elektronik, elektronik, elektronik ve haberleşme, endüstri, telekomünikasyon ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içindeki veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak, 2021 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1986 ve sonraki tarihlerde doğanlar), 2019 ve 2020 yılında A Grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS), alanlara göre aşağıda belirtilen puan türlerinin herhangi birinden en az 70 puan almış olmak kaydıyla, başvuru yapanlar arasında alanlar itibarıyla yüksek puandan düşük puana doğru yapılan sıralama sonucunda, Hukuk alanında, KPSSP3 veya KPSSP4 puan türlerinin herhangi birinden aldığı puan ile, Sosyal Bilimler alanında, KPSSP3 veya KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden aldığı puan ile, Mühendislik alanlarında, KPSSP2 veya KPSSP3 puan türlerinin herhangi birinden aldığı puan ile başvurduğu alanın 20 katı sayıda aday arasına girmiş olmak gerekmektedir şartları aranmaktadır.

Adayların alan/bölümlere göre dağılımları

Hukuk alanında, hukuk fakültesi mezunlarından 10 Personel, Sosyal bilimler alanında, en az dört yıllık lisans öğrenimi veren fakülte ve yüksek okulların; siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri veya bölümleri mezunlarından 5 Personel, Mühendislik alanında, elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, telekomünikasyon fakülteleri veya bölümleri mezunlarından 8 Personel, Mühendislik alanında, bilgisayar mühendisliği bölümleri mezunlarından 4 Personel, Mühendislik alanında, endüstri mühendisliği bölümleri mezunlarından 3 Personel.

Başvuru için istenen belgeler

Başvuru formunun bilgisayar çıktısının imzalı ve fotoğraflı sureti, Yükseköğrenim diploması veya mezuniyet belgesinin aslı veya kurumca onaylı örneği (e-devlet çıktısı kabul edilir, denkliği olanlar denklik belgesini de ibraz etmelidir.) ve KPSS sonuç belgesi istenmektedir.

Başvuru kılavuzu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 30 Personel Alımı Açıklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın