Çalışanları Zor Bir Dönem Bekliyor

Çalışanları Zor Bir Dönem Bekliyor
Çalışanları Zor Bir Dönem Bekliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Corona virüs pandemisinin hem ekonomik hem de sosyal anlamda en olumsuz etkisi işçi cephesinde yaşanıyor. Uzmanlar ise corona virüs pandemisi geçse bile önümüzde ki 1,5 yılın çalışanlar için oldukça zor geçeceğini belirtiyor. Yapılan değerlendirmelerin aksine corona virüs ile birlikte dünya genelinde çok uzun süre devam edecek bir ekonomik durgunluğa girileceği iddia ediliyor. Bu sebeple işten çıkarma yasağının kalkması ile birlikte pek çok çalışanın işinin kaybetme riski ile karşı karşıya kalabileceği ifade ediliyor.

Şirketler Çözümü İşten Çıkarmada Arayacak

İşten çıkarma yasağının son bulması ile birlikte maddi anlamda zor durumda olan ve geleceği görme anlamında zorlanan bazı şirketlerin çareyi işçi çıkarmakta gördükleri iddia ediliyor. Böyle bir yaklaşımda ise 2020 sonu ve 2021 yılının başında birçok işçinin işinin kaybetme riski bulunuyor. Hükümet tarafından uzatılan işten çıkarma yasağı şimdilik işten çıkarmaların önüne geçse de bu durum geçici bir çözüm olduğu için hükümete sadece zaman kazandırıyor.

Üstelik yaklaşık 6 aydır 1.189 gibi son derece yetersiz bir ücretle ailelerinin geçindirmeye çalışan yüzbinlerce kişi için zor zamanlar yaşanıyor. Biriken borçlar ile birlikte artık nefes alma imkanları dahi kalmayan çalışanlar biran önce işlerinin başına dönmek istiyor. Bu noktada ise hükümete çok önemli bir misyon düşüyor. Yüzde 12’ye çıkan işsizliği düşürmek ve yeni işsizleri önlemek için çok acil destek paketlerinin devreye sokulması gerekiyor. Eğer Türkiye bu zorlu dönemde ayakta kalmayı başarırsa önümüzde ki yıllarda ise tekrar eski günlerine dönme şansı yakalayabileceği ön görülüyor.

Krediler Silinsin Talebi

Corona virüs pandemisi öncesi ya da sırasında işini kaybeden ve çok zor durumda olan çalışanların en önemli taleplerinin başında destek kredi borçlarının silinmesi ve diğer kredi ve kredi kartı borçlarının devlet garantisinde uzun vadede yapılandırma talebi oluyor. Uzmanlar kredi ve kredi arktı borçlarının çalışanların sosyal ve aile hayatlarını oldukça olumsuz etkilediğini ifade ediyor. Hükümetin 2020 sonun doğru aldığı çeşitli önlemleri hayata geçireceği iddia ediliyor.

Çalışanları Zor Bir Dönem Bekliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın