Çiftçilerin 6 Milyarlık Kredi Borcu Ertelenecek

Çiftçilerin 6 Milyarlık Kredi Borcu Ertelenecek
Çiftçilerin 6 Milyarlık Kredi Borcu Ertelenecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çiftçiye Destek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Korona virüsle mücadele kapsamında çiftçilerin yanında olduklarını açıkladı. Mayıs ve Haziran aylarında vadesi gelen borçları ertelenecektir. Çiftçilerin bu borçları 6 ay boyunca faizsiz ertelenecektir. Bu kapsamda tam 6 milyar liralık borç ertelenmektedir.

Bakan Albayrak son 18 yıldır çiftçileri desteklemeye devam ettiklerini söyledi. Korona virüs önlemlerinden olumsuz etkilenen çiftçiler desteklenmeye devam edecektir. Tarımda üretimin sürekliliğinin sağlanması için çiftçilere destek olunması şarttır. Aksi takdirde virüs sonrasında stok sıkıntıları yaşanacaktır. Bu tablonun yaşanmaması için önlemler alınması şarttır. 

Virüs Sonrası İçin Destek

Korona virüsle mücadelenin ekonomik etkileri üretim alanında çokça görülecektir. Tarım ürünlerinin az üretilmesi halinde stok sıkıntısı yaşanacak ve fiyatlar oldukça yükselecektir. İşte bu durum ihracatı tamamen durduracağı gibi iç piyasada dahi stok sıkıntısına neden olacaktır. Bu tablonun yaşanmaması için çiftçi desteklenmeli ve mümkün olduğunca çok üretim yapılmalıdır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sunulan çiftçi kredisi ertelemeleri sayesinde en azından bu süreç içinde çiftçiler ödeme sıkıntısı çekmeyecektir. 6 aylık erteleme sayesinde çiftçiler bu hasat dönemini sorunsuz şekilde sona erdirebilecektir. Hasat zamanı geldiğinde ise her sene olduğu gibi ürüne ulaşım mümkün olacaktır.

Çiftçilerin 6 Milyarlık Kredi Borcu Ertelenecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın