CTE 4 Bin 918 İKM Alımı Başvurusu Nasıl Yapılacak? Başvuru Ekranı

CTE 4 Bin 918 İKM Alımı Başvurusu Nasıl Yapılacak? Başvuru Ekranı
CTE 4 Bin 918 İKM Alımı Başvurusu Nasıl Yapılacak? Başvuru Ekranı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanlığı merkez ve tüm taşra teşkilatları ile Ceza ve Tevkifevleri CTE için 11 bin 484 kadroya sözleşmeli memur alımı başvuru ilanları ve branşlar bazında tüm kontenjanlar açıklandı. Peki 4 bin 918 kadroya İnfaz ve Koruma Memuru İKM “Gardiyan” alımı başvuruları nasıl yapılacak? Aşama aşama İKM alımı başvuru sürecini Memur Alımı olarak bu haberimizde hazırladık.

İKM Alımları Başvuru Genel ve Özel Şartları Nelerdir?

İKM alımları için başvuru genel şartları kamuya ilk defa memur alımlarında aranan 657 DMK’da yer alan genel hükümlerdir. Örneğin T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak, cezai hükümler ve yaş şartı bulunmaktadır. Kamuya atanmada 35 yaş şartından farklı olarak İKM alımlarında 30 yaş şartı bulunuyor. Adayların bu hususa dikkat etmesinde fayda var.

CTE’de 4 bin 918 Gardiyan alımına başvuru yapmak için adayların en az lise mezunu olma şartı aranmaktadır. Öte yandan kadın ve erkek adaylar için boy şartı bulunuyor. Kadınlarda 160 cm, erkek adaylar için 170 cm boy şartı aranmaktadır.

İnfaz ve Koruma Memuru alımları için boy ve kilo indeksi şartı da bulunuyor. Adayların boy ile kilo arasındaki farklın 13’ten fazla 17’den az olmaması gerekiyor. Bu şu anlama gelmektedir: 170 cm koyundaki bir adayın 83 kilodan fazla, 53 kilodan da az olmaması gerekmektedir.

İKM alımları YAŞ şartı

12 Mart 2021 itibarıyla İKM alımları için adayların 18 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Ayrıca Merkezi sınavın 2020 KPSS’nin yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla da 30 yaşını bitirmemiş olma şartı aranıyor. Bu kapsamda 1 ocak 1990 ve sonrasında doğan adaylar gardiyan alımları için başvuru yapabileceklerdir.

Aşama Aşama Başvurular Nasıl Olacak?

Adaylar başvurularını 12 Mart 2021 tarihi saat 23.59’a kadar yapabileceklerdir. Başvurular sadece e-Devlet internet sitesi üzerinden yapacaklardır. Daha önceki başvurularda adaylar şahsen yapmaktaydılar. Fakat koronavirüs salgınından dolayı İKM alımları ilk kez online olarak yapılacaktır.

Adalet Bakanlığı İş Başvuru Ekranı

e-Devlet internet sitesinde yer alan “Adalet Bakanlığı İş Başvuru” ekranı üzerinden adaylar başvurularını İKM alımı için yer alan “BAŞVUR” butonunu tıklayarak yapabileceklerdir. 4 farklı başvuru ekranı olan sayfada İKM alımı için gerekli alan seçilerek başvuru yapılabilir.

Tek Bir Komisyona Başvuru Hükmü

Adaylar İKM alımları için sadece bir il komisyonuna başvuru yapabileceklerdir. Birden fazla komisyona başvuru yapılmaması gerekiyor. Aksi halde başvurularınız tamamı iptal edilecektir.

Öte yandan 4 farklı ilan olduğundan adaylar gerek İKM alımına başvuru yaparken, farklı bir başvuru kılavuzunda yer alan bir unvana da başvuru yapabilecektir. Burada şu hususa dikkat etmek gerekiyor. Aynı ilde veya farklı ilde yapacağınız bir başvuruda sınava çağrılmanız durumunda tarihlerin çakışma olasılığı olacaktır. Bu durumda size uygun olanı seçme durumunda kalacağınızda bu hususu da dikkate almanızda fayda var.

“Aynı ya da farklı unvan için aynı ya da farklı komisyona başvurulması durumunda yapılan tüm başvurular geçersiz sayılacak” hükmüne bu kapsamda dikkat etmek gerekiyor.

Örneğin; bir aday infaz ve koruma memuru unvanı için bir yere başvuru yaptığında, başka bir yer infaz ve koruma memurluğu veya gerekli şartları taşısa dahi büro personeli (cezaevi kâtipliği) ya da diğer bir unvan için aynı veya farklı bir yere başvuru yapamayacaktır.)

DİKKAT!

4 farklı ilan var ve her ilanda sadece 1 unvana veya komisyona başvuru yapılabilir. Aynı ilanda birden fazla komisyona veya unvana başvuru yapılamaz. Bu hususa adayların dikkat etmesinde fayda var.

Başvuruları Tamamlama

Adaylar İKM alımı için “Başvuruların” alanında yaptığı başvuruyu kontrol etmesi gerekiyor. BAŞVURU TAMAMLANDI ibaresinin bu alanda görülmesi şarttır. Başvuru Tamamlandı ibaresi görülmeyen başvurular değerlendirme dışında kalacağından sorumluluk da adaylarda olacaktır.

AKLINIZA TAKILAN TÜM SORULARI YORUM OLARAK YAZABİLİRSİNİZ…

CTE 4 Bin 918 İKM Alımı Başvurusu Nasıl Yapılacak? Başvuru Ekranı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın