CTE Kamu Personeli Alımı Başvurularında Yönetmelik Değişikliği Yaptı

CTE Kamu Personeli Alımı Başvurularında Yönetmelik Değişikliği Yaptı
CTE Kamu Personeli Alımı Başvurularında Yönetmelik Değişikliği Yaptı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yayınlanan en son resmi gazete ile Adalet Bakanlığı CTE tarafından yeni kamu personel alımı başvurularında şartları belirleyen yönetmelik yayınlandı. Yayınlanan bu yönetmelik ile bundan sonra yapılacak CTE İnfaz Koruma memurluğu alımlarında uygulanması gereken yeni ibareler belirlendi.

CTE Koruma İnfaz Memurluğu Başvuruları İçin Sağlık Yönetmeliği Yayınlandı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne bağlı ceza infaz kurumları, denetimli serbestlik müdürleri ve ceza infaz kurumları ve tutukevleri personeli eğitim merkezleri bünyesinde infaz koruma memuru ünvanında çalıştırılacak adaylar ve infaz koruma memurluğu öğrenciliğine girişte öğrecilikten veya memuriyetten ayrıldıktan sonra yeniden öğrenciliğe veya memuriyete geri dönüş işlemlerinde aranması gereken sağlık koşullarını alınacak sağlık kurulu raporlarını ve bunların ayrıntılarının nasıl olması gerektiği konusunu aydınlatan yönetmelik yayınlandı.

Sağlık Raporlarında “Yurdun Her Yerinde Çalışabilir” İbaresi Zorunlu Oldu

Yayınlanan bu yeni sağlık yönetmeliği le sağlık kurulu raporuna esas yapılan muayenelerde her branş hekimi muayenesi sonrası verilen tanılar sonrasında e rapor üzerinden elektronik ortamda veya fiziki ortamda sağlık kurulu raporunda belirtilir.

Sağlık şartları uygun olmayan adaylarda; Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İnfaz ve Koruma Memuru Unvanına Atanacaklarda Aranan Sağlık Şartları Yönetmeliği ve ekine göre ilgili unvanda görev yapamaz ibaresi yazılacak.

Sağlık şartları uygun görülen adayların sağlık raporlarına ise Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İnfaz ve Koruma Memuru Unvanına Atanacaklarda Aranan Sağlık Şartları Yönetmeliği ve ekine göre ilgili unvanda yurdun her yerinde görev yapabilir ibaresi yazılacak.

CTE Koruma İnfaz Memurluğu sağlık yönetmeliği

Okumak için Tıklayın

CTE Kamu Personeli Alımı Başvurularında Yönetmelik Değişikliği Yaptı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın