Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomi Paketi Talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomi Paketi Talimatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomi Paketi Talimatı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki dün gece saat 23.30’a kadar AK Parti Genel Merkezi’nde kongre süreci ve Meclis’te görüşülecek kanunlar için hazırlık yaptığı bilgisine ulaşıldı. Erdoğan, MYK toplantısının yanı sıra AK Parti Genel Merkezi’ne gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ve AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş ile toplantıda bir araya geldiği ve yaşanılan süreç ile ilgili değerlendirilmede bulunulduğu ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanlığına yakın kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, basına kapalı düzenlenen toplantıda Erdoğan, 35 maddelik ekonomi paketinin bir an önce Meclis gündemine gelmesini talimatını verdi. Gerçekleştirilen toplantı sonrasında Pakdemirli, dün de Meclis’te grup başkan vekilleri ile bir toplantı yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Paket İle Birlikte Ekonomik Rahatlanma Sağlanacak

Hazırlıklarında sona gelinene yeni ekonomi paketinde corona virüs süreci ile zor durumda kalan esnaf, şirketler ve vatandaşlar için oldukça önemli düzenlemeler yer alıyor. Bu noktada pandemi sürecinde alınan kredilerin geri ödeme zamanı gelmesine rağmen ödeme sıkıntısının olması ile birlikte kredi ödemelerinin 6 aya kadar uzatılması ön görülüyor.

Ayrıca yine çeşitli vergi ve diğer ödemler içinde yapılandırma ve ödeme zamanını uzatma gibi seçeneklerin pakette yer aldığı ifade ediliyor. Yapılacak bu düzenlemeler ile hedefin corona virüs salgının etkilerinin oldukça azalacağı ön görülen 2021 yılı Nisan ayına kadar rahatlamanın ve yeni döneme adapte olmanın sağlanması planlanıyor. Bu yeni paketin ekonomik büyüklüğünün 500 milyar TL’yi bulacağı iddia ediliyor.

3600 Ek Gösterge Paket Yer Alabilir

Yakın zamanda açıklanması planlanan yeni ekonomi paketinde Ak Parti hükümetinin seçim vaatleri arasında yer alan 3600 ek gösterge ile ilgili gelişmelerin olabileceği ifade ediliyor. Fakat 3600 ek göstergenin maaşlar için değil sadece emeklilik süreci için geçerli olacağı kulislerde konuşuluyor. Teni ekonomi paketinin Ekim ayının ikinci haftası ile birlikte meclise gelmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomi Paketi Talimatı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın