Cumhurbaşkanı Yasakların Ne Zaman ve Nasıl Kalkacağını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Yasakların Ne Zaman ve Nasıl Kalkacağını Açıkladı
Cumhurbaşkanı Yasakların Ne Zaman ve Nasıl Kalkacağını Açıkladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seyahat Yasağı Kalkıyor

15 ilimize giriş ve çıkışlar Koronavirüs nedeniyle durdurulmuştu. Sosyal hayatı ve ekonomiyi ciddi bir şekilde etkileyen bu durumun normale ne zaman döneceği merak ediliyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında yaptığı canlı yayın açıklamasında merak edilenleri yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan seyahat yasağının 1 Haziran tarihi itibariyle sona ereceğini açıkladı. Ancak 65 yaş üstü ile 18 yaş altının sokağa çıkma yasağı devam edecek. Dolayısıyla bu kişiler seyahat edemeyecek. 

Hafta Sonu Yasak Olacak Mı?

1 Haziran itibariyle kontrollü olarak yasaklar kaldırılacak. Restoranlar, kreşler ve bazı eğlence mekanları açılacak. 1 Haziran tarihinden evvel gelecek olan hafta sonunda ise sokağa çıkma yasağı devam edecek. Sokağa çıkma yasağı tüm illerimizde geçerli olmayacak. Bunun yerine tehlike arz eden illerimizde yasak uygulanmaya devam edecek. 

Kamu Personellerinin İdari İzni Bitecek

Kamu kurumlarında idari izinli olan çalışanlar ile esnek çalışma programı kapsamında olanların süreçleri sonlandırılacak. Böylelikle tüm kamu kurumları normal çalışma düzenine geçiş sağlamış olacak. Kronik hastalıkları bulunan kamu çalışanlarının durumları ise kendi kurumlarınca değerlendirilecek. Eğer tehlike barındırıyorsa bu durumda kişilerin uzaktan çalışmalarına ya da idari izinli sayılmalarına devam edilecek.

Cumhurbaşkanı Yasakların Ne Zaman ve Nasıl Kalkacağını Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın