Düzenleme İşçiler Arasında Eşitsizliğe Neden Oluyor

Düzenleme İşçiler Arasında Eşitsizliğe Neden Oluyor
Düzenleme İşçiler Arasında Eşitsizliğe Neden Oluyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Düzenleme Yapılmalıdır

Korona virüsle mücadele kapsamında hazırlanan ikinci ekonomik paket ile işçi ve işvereni yakından ilgilendiren bir düzenleme yapıldı. İşverenin 3 ay süreyle işçi çıkarması yasaklandı ve gerekli ise işçileri ücretsiz izne çıkarması istendi. Ücretsiz izinde olan ancak kısa çalışma ödeneği şartlarını sağlamayan işçilere aylık 1177 lira ödeme yapılması kararlaştırıldı. Düzenleme işten çıkarmaları önlemek adına oldukça olumludur. Ancak işçilere ödenecek ücretler noktasında sorun yaşanmaktadır.

450 gün prim şartını sağlayan işçi kısa çalışma ödeneğinden yararlanacak ve aylık 1.700 ile 4.300 lira arasında maaş alacaktır. 450 günden az primi olan işçilerin tamamı ise sabit 1.177 lira ücret alacaktır. İşte bu durum aynı işverene bağlı şekilde, aynı işi yapan ve ücretsiz izne ayrılan işçiler arasında eşitsizliğe neden olmaktadır. Bu konuda işçi lehine yeni bir düzenleme yapılması gerekir.

İsteğe Bağlı İşten Çıkan Haklarını Almalıdır

Bu süreçte pek çok sektörde durgunluk olsa da market veya sağlık sektöründe ise hareketlilik vardır. Ücretsiz izinde iken aldığı ücretle geçinemeyenler buralardaki iş fırsatlarını değerlendirmek isteyebilir. Ancak bu durumda eski işinden ayrılmak isteyen işçilere kıdem ve ihbar gibi tazminatları ödenmelidir. Aksi takdirde işçilerin hak kayıpları yeniden devam edecektir.

Düzenleme İşçiler Arasında Eşitsizliğe Neden Oluyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın