Erdoğan’dan Çok Çarpıcı Açıklamalar: “3 Doz Aşı Oldum”

Erdoğan’dan Çok Çarpıcı Açıklamalar: “3 Doz Aşı Oldum”
Erdoğan’dan Çok Çarpıcı Açıklamalar: “3 Doz Aşı Oldum”
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tüm Dünyada Ve Ülkemizde Görülmekte Olan Korona Virüs salgınına karşı yeni bir açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “3 Doz Aşı Oldum” deyince yeni bir tartışma yaşandı.

Bunun Üzerine Kurugöl:

İki doz Sinovac yapılmış veya iki doz BioNTech aşısı yapılmış kişilere aynı koronavirüs aşısı ile hatırlatma aşısı yapılabileceği gibi, o güne kadar Türkiye’de ruhsat alması planlanan Türk aşısı ile de yapılabilir.

Ancak bunun bilimsel temellere oturması için insanlarımıza böyle bir uygulama başlamadan önce, hatırlatma dozu Türk aşısı ile yapıldığında cevabın nasıl olduğunun, yan etki olup olmadığının, koruyuculuğun ne kadar olduğunu gösteren çalışmanın yapılması lazım.

Faz-3 çalışmasının yapılması lazım. Sağlık Bakanlığı’na ve Bilim Kurulu’na önerim iki doz Sinovac yapılmış veya iki doz BioNTech yapılmış kişilere hatırlatma dozu olarak Türk aşısının da uygulandığı kontrollü bir çalışma yapılsın.

Bu çalışmanın sonuçları, yan etki oluşturup oluşturmadığı, koruyuculuğu artırıp artırmadığı gösterilsin. O zaman BioNTech gibi dünyada Avrupa’da yaygın uygulanan bir aşının rapelinin bizim aşımızla olabileceğini gösterirsek bütün dünya bizim aşımızı talep eder. Böyle bir artısı da olur.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz:

Bir doz adenovirüs aşısı, yani AstraZeneca aşısı olanlara bir doz da BioNTech (mRNA) yapıldı. Çok güzel bir antikor cevabı oluşturduğu görüldü. Yani önce viral vektör aşısı arkasından mRNA aşısı yaptırdığınız zaman antikor yanıtı gayet güzel oluyor.

Ama CoronaVac’ta (Sinovac’ın geliştirdiği Kovid-19 aşısı) nasıl oluyor, bunu görmek için CoronaVac’tan sonra yine CoronaVac ya da CoronaVac’tan sonra mRNA nasıl oluyor görmek için bizim de çalışma yapmamız gerekiyor. Bunu yapabilmek için uğraşıyoruz.”

Erdoğan’dan Çok Çarpıcı Açıklamalar: “3 Doz Aşı Oldum”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın