Evden Çalışan Personelin Ücretinde Farklılık Olur mu

Evden Çalışan Personelin Ücretinde Farklılık Olur mu
Evden Çalışan Personelin Ücretinde Farklılık Olur mu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yemek ve Yol Ücreti Ödenecek mi?

Korona virüs tehdidinden ötürü işi imkan veren çalışanlar evden çalışmaya devam etmektedir. Evde çalışanlar herhangi bir ücret farklılığı ile karşılaşıp karşılaşmayacaklarını, mali haklarını merak ediyor. İşte bu konuda işçi ve diğer çalışanları aydınlatıyoruz. 

İşçi ve personeller işyerinde yaptığı işi evde de yapmaya devam ettiği sürece ücrette herhangi bir kesinti yapılmayacaktır. Fiilen çalışılması halinde ödenen ücret aynı şekilde ödenemeye devam edecektir. Yalnızca fiili çalışmaya bağlı ek ödemeler varsa bunlar ödenmeyebilecektir. 
Evden çalışan işçinin yol ve yemek masrafı olmayacaktır. Bu nedenle işverenler yol yemek ücretini ödemek istemiyor. Yol yemek konusunda ise iş sözleşmesine bakmak gerekiyor.

Sözleşmedeki ilgili hükümlere göre ödeme yapılacaktır. Ancak özel sektörde çalışılan her bir gün için yol yemek ücreti ödendiği düşünülürse pek çok sözleşme yol ve yemek ücretinin ödenmesine imkan tanımayacaktır. 

Evden Çalışma Seçimlik Hak mıdır?

İşveren işçilerine evden çalışmalarını seçimlik bir hak olarak sunabilir mi ya da tek taraflı olarak evden çalışma kararı alabilir mi? Bu konuda da iş sözleşmesine bakılacaktır.

Sözleşmede işin yapılacağı yerin nasıl belirlendiği önemlidir. Eğer işyeri tek bir yer olarak düzenlenmişse işveren işçilere evden çalışma uygulamayacaktır.

Evden Çalışan Personelin Ücretinde Farklılık Olur mu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın