Gençlik ve Spor Bakanlığı 25 Personel Alımı Yapıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı 25 Personel Alımı Yapıyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı 25 Personel Alımı Yapıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre alınacak 25 personelin Gençlik ve Spor Uzman Yardımcısı olarak kurum bünyesinde istihdam edileceği belirtiliyor.

Başvuru zamanı

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 08 Şubat 2021 (10.00) – 15 Şubat 2021 (17.00) tarihleri arasında başvuruları yapacaklardır.

Başvuru şekli ve yeri

Başvurular kurum internet sayfasında yer alan “Gençlik ve Spor Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Başvuru Formu” nu doldurarak elektronik ortamda yapacaklardır.

Öğrenim Dallarına Göre Kontenjan Dağılımı ve KPSS Puan Türleri

1. Grup; Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk Fakültesi programlarından mezun olmak, KPSS P4 puanı almış olmak

2. Grup; Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi programlarından mezun olmak, KPSS P23, KPSS P29, KPSS P39 puanı almış olmak.

3. Grup; Üniversitelerin en az dört yıllık beden eğitimi ve spor öğretimi veren Fakülte ve Yüksekokul programlarından mezun olmak, KPSS P3 puanı almış olmak.

Adaylarda aranan genel nitelikler

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak, Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren ve yukarıda yer alan tabloda belirtilen öğrenim dallarından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak, Yarışma sınavının yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak, ÖSYM tarafından 2019 ve 2020 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında, yukarıda öğrenim dallarına göre belirlenen puan türlerinden en az 60 (altmış) puan almış olmak, Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak, Devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek hastalığı bulunmamak şartları aranmaktadır.

Başvuru için istenen belgeler

Biyometrik fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş ve adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayabilecek nitelikte olmalıdır), Mezuniyet durumunu gösterir diploma veya doğrulama kodu bulunan mezuniyet belgesi (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınmış denklik belgesi), KPSS sonuç belgesinin doğrulama kodlu sureti, Yazılı özgeçmiş ve Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir hali olmadığına, adli sicil kaydı bulunmadığına, erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair adayın yazılı beyanı (Yazılı beyana ilişkin hususlar dilekçe şeklinde yazılarak adaylar tarafından imzalanacak ve sisteme yüklenecektir) istenmektedir.

Başvuru kılavuzu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Lisans, Uzman Yardımcısı

Gençlik ve Spor Bakanlığı 25 Personel Alımı Yapıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın