İşçi ve Taşeronlara En Düşük 1108 TL 2. Taksit İlave Tediye Ödenecek

İşçi ve Taşeronlara En Düşük 1108 TL 2. Taksit İlave Tediye Ödenecek
İşçi ve Taşeronlara En Düşük 1108 TL 2. Taksit İlave Tediye Ödenecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Taşeronlarla kamu işçileri için 2021 yılı ikinci ilave tediye “ikramiye ödeme” tarihlerine dair detayları bu haberimizde bulabilirsiniz. Öte yandan taşerondan kadroya geçen işçilerin maaş zammı sorunu da devam ediyor. İşte tüm detaylar.

500 bine yakın kamu çalışanın ikinci ilave tediyeleri ödeniyor. İkramiyeler kamu işçilerine verilecek ve taşerondan kadroya geçen işçiler için de ödeme yapılacak. Taşeron olarak belirtmemizin sebebi, kadro verildi ancak mali ve özlük haklar noktasında maalesef 4/D kamu işçisi olmalarına rağmen halen ayrı gruplar olarak değerlendirilmekte ve iyileştirmeler henüz gerçekleşmedi.

Bu kapsamda taşeron kadrosu alan işçilerin sorunlarını da gündeme getirerek gerekli çalışmanın yapılması yönünde adım atılması yerinde olacaktır diye düşünüyoruz.

İlave Tediye Tarihleri

Kamu işçilerinin ilk taksidi olan ikramiyeler 29 Ocak 2021 tarihinde yapılmıştı. Yıllık 52 gün hesabından yapılan ödemeler 4’er taksit halinde 13’er günlük olmak üzere yapılmaktadır. Bu kapsamda şimdi sıra ikindi taksit olan ilave tediye ödemesinde.

2021 yılı ilave tediye ödemeleri ise 11 mayıs 2021 tarihinde yapılacak. Öte yandan maden işletmelerinin münhasırın yer altı işlerinde çalışanlara da ödemelerin tamamı 24 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirileceği belirtilmişti.

Bu kapsamda yılın ikinci yarısında da Cumhurbaşkanı kararıyla 26 günlük geri kalan kısmın ödemeleri gerçekleştirilecek.

İlave Tediye Miktarı Ne Kadar?

Kamu işçileri 52 günlük ilave tediye “ikramiye” almaktadırlar. Bu kapsamda 3 bin 646 TL ilave tediye yıllık bazda ödenirken en düşük ödeme bin 1108 TL olarak gerçekleştirilmektedir. En düşük ilave tediye hesabı 2021 yılı asgari ücretli çalışan bir işçinin 52 günlük net maaş hesabı ile değerlendirilmektedir.

İşçi ve Taşeronlara En Düşük 1108 TL 2. Taksit İlave Tediye Ödenecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın