İşçiler İçin Müjdeli Haber Mersin’den Geldi

İşçiler İçin Müjdeli Haber Mersin’den Geldi
İşçiler İçin Müjdeli Haber Mersin’den Geldi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden İmar İnşaat A.Ş. ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında bin 187 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi işçi tarafından büyük bir zaferle sonuçlanarak imzalandı. Yapılan Toplu İş Sözleşmesi ile birlikte İmar İnşaat A.Ş.’de en düşük işçi maaşı 3 bin 300 TL’ye yükselmiş oldu.

Yevmiyelere yapılacak zamların her yıl için ayrı ayrı belirlendiği sözleşmede ayrıca TÜFE farkı artı yüzde 2 oranında refah payının da maaşlara yansıtılması yönünde oldukça memnuniyet verici maddelerin yer aldığı görülüyor. Her işçiye 400 liralık gıda yardımı verilmesi, çocuğu üniversite kazanan işçilere çocuk başına ilk yıl 275 lira, ikinci yıl 300 lira verilmesi de sözleşmede yer aldı. Sözleşmenin maddeleri incelendiğinde işçi lehine son derece iyi maddi, sosyal ve özlük haklarının tanındığı görülüyor.

En Düşük İşçi Maaşı 3300 Oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden İmar İnşaat A.Ş. ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında imzalanan bu anlaşmanın en dikkat çekici yanı ise 2017 yılında taşeron olarak çalışırken kadroya geçen ve ortalama 3300 TL alan taşeron işçilerin maaşlarında 1000’lik bir iyileşmenin olması olarak gösteriliyor.

Yapılan bu anlaşma ile enflasyon karşısında iyice eriyen e büyük geçim sıkıntısı yaşamaya başlayan işçiler için geleceğe daha büyük umutlarla bakma imkanı doğdu. Yapılan zammın yanında çeşitli sosyal ve özlük haklarda yapılan iyileştirme ile birlikte 2020 yılı içerisinde işçilerin imzaladığı en iyi Toplu İş Sözleşmesi olarak ön plana çıkıyor.

Sendikalar Bu Sözleşmeyi Örnek Gösterecek

Eylül ayında Hükümet ile işçi sendikaları arasında başlaması beklenen 2020 yılı Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde ise sendikaların son dönemde belediyelerin yaptıkları Toplu İŞ Sözleşmelerini örnek göstermesi bekleniyor. Bu noktada yüzde 18’lik maaş zammı yanında sosyal ve özlük haklar ile ilgili taleplerinde masada olacağı görüşmelerde işçi sendikalarının taleplerine rağmen aynı şartlarda bir anlaşma imzalanmasının oldukça düşük bir ihtimal olacağı ifade ediliyor.

İşçiler İçin Müjdeli Haber Mersin’den Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın