İşçilerin Tediye Ödeme Tarihleri Belli Oldu

İşçilerin Tediye Ödeme Tarihleri Belli Oldu
İşçilerin Tediye Ödeme Tarihleri Belli Oldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde ki yasalar kapsamında kamu işçi sıfatı ile çalışanlara her yıl 52 günlük ücretleri tutarında tediye adı verilen ödeme gerçekleştiriliyor. Bu ödeme 4 eşit taksit halinde yapılıyor. Bu ödemeden taşeron olarak çalışıp kadroya geçen işçi statüsünde çalışan kişilerde faydalanıyor. 2020 yılına ait ilk 2 ödeme 31 Ocak ve 22 Mayıs tarihlerinde alınmıştı. Milyonlarca çalışan ise 3. Dönem ödeme tarihlerinin ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyor. Şu ana kadar ise resmi bir açıklama yapılmasa bile kulislerde ödenecek tarih konusunda bazı bilgiler gelmeye başladı.

Ödemeler Kurban Bayramında Önce Yapılabilir

Resmi bir açıklama olmamasına rağmen işçilerin 2020 yılı tediye ödemelerinin 3. taksitinin Kurban bayramından önce 31 Temmuz ile 3 Ağustos arasında olabileceği yüksek sesle dillendiriliyor. Tediye ödemlerinin 3. ve 4. taksit tarihleri ile ilgili resmi açıklamanın kısa sürede resmi gazetede yayımlanması bekleniyor. Tediye rakamları ise alınan ücrete göre değişmekte olup 950 TL ile 1800 TL arasında gerçekleşiyor. Kadroya geçen taşeron işçiler için bu zorlu dönemde alacakları tediye parası Kurban Bayram öncesinde eksikliklerini giderme noktasında oldukça yardımcı olacağı ifade ediliyor. Birçok kamu işçisi ise bu parayı kurban alımında kullanmayı planlıyor.

2019 Yılında 9 Ağustos ve 13 Aralıkta Gerçekleşmişti

2019 yılında ise 3. ve 4. taksit tediye ödemeleri 9 Ağustos ve 13 Aralık tarihlerinde gerçekleşmişti. Fakat bu sene Kurban Bayramı dolayısıyla 3. taksit tediye ödemelerinin 2 hafta öne çekileceği iddia ediliyor. Son taksimdin ise 2019 yılında olduğu gibi Aralık ayının ikinci haftasında ödenmesi bekleniyor. Konu ile ilgili Resmi gazete açıklamasının en geç 20 Temmuz tarihine kadar açıklanacağı ön görülüyor. Kamu işçileri ide tediye paralarının 4 taksit yerine göre en fazla 2 taksit halinde ödenmesini talep ediyor. Bu sayede toplu şekilde ellerine geçecek tediye paralarının çok daha faydalı olacağının belirtiyorlar. Fakat şimdilik böyle bir gelişmenin yaşanması beklenmiyor.

İşçilerin Tediye Ödeme Tarihleri Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın