İstanbul’da Kademeli Mesai Ayrıntıları Resmileşti

İstanbul’da Kademeli Mesai Ayrıntıları Resmileşti
İstanbul’da Kademeli Mesai Ayrıntıları Resmileşti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Corona virüs vaka sayıları son bir aydır tehlikeli bir şekilde artış gösteriyor. Özellikle Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde vaka artış hızının kritik seviyeye ulaşması sonrasında İstanbul için böyle bir durumun yaşan maması adına önlemler alınmaya devam ediyor. İstanbul için alınan önlemler arasında yer alan kademeli mesai saati uygulamasının ayrıntılar ise netleşti.

Okullar 9,00’da Ders Başı Yapacak

İstanbul genelinde alınan kademeli mesai uygulamasına göre 21 Eylül tarihinde okul öncesi ve birinci sınıflar için başlayacak olan yüz yüze eğitimde ders başlama saati 09,00 olarak belirlendi. Bu sayede öğrencilerin okula geliş ve gidiş saatleri trafik yoğunluğundan kurtarılması planlanıyor. Uyum haftası sonrasında haftada 2 gün gerçekleşecek yüz yüze eğitimde ise ders başlama saati 09,30 olarak belirlendi. Sadece okul öncesi ve birinci sınıfların yüz yüze eğitime dahil olacağından dolayı okul giriş ve çıkış saatlerinde herhangi bir yoğunluk yaşanması beklenmiyor.

En Erken Güvenlik Güçleri Mesaiye Başlayacak 

İl Emniyet, İl Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı için mesai saatleri saat 7’de başlayacak ve saat 9’a kadar kademeli bir mesai başlangıç saatinin uygulanacağı açıklandı. Bu kararın alınmasında güvenlik güçlerinin huzur, düzen ve sükûneti sağlamak adına aktif bir şekilde görev almasından kaynaklandığı ifade ediliyor. Kademeli mesai uygulamasında sağlık çalışanları ise saat 08,30’da iş başı yaparken mesai bitiş saati 16,30 olacak. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında ise mesai saatleri 09,00’da başlayıp 16,30’da son bulacak. Bu sayede toplu taşıma kon usunda da gerekli ayarlamaların daha rahat yapılması planlanıyor.

İstanbul Valisi Yerlikaya toplu taşıma düzenlemesi noktasında sabah 07.00 ile 09.00, ikincisi de akşam 17.00 ile 20.00 saatleri arasında sefer sayılarının arttırılarak vatandaşların duraklarda uzun süre beklemelerinin önüne geçileceğini açıkladı. İstanbul tarafından hayata geçirilen bu mesai düzenlemesinin İzmir ve Ankara’da da yakın zamanda uygulanabileceği ön görülüyor. Bu uygulama salgın riski azalana kadar devam edecek.

İstanbul’da Kademeli Mesai Ayrıntıları Resmileşti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın