İstanbul’da Kamuda Yeni Mesai Saatlerine Geçildi

İstanbul'da Kamuda Yeni Mesai Saatlerine Geçildi
İstanbul'da Kamuda Yeni Mesai Saatlerine Geçildi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2 Mart 2021 tarihi itibarıyla kamuda normal mesai saatlerine dönülmesi kararı verilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün akşam saatlerinde açıklanan yerinde karar uygulamasına dair detaylar ve illerin ilk risk grupları açıklanmıştı. Sağlık Bakanlığının açıkladığı vaka sayılarına göre risk grupları da belli olmuştu ve iller artık kendi kararını verme sürecine girdi.

Bilindiği üzere İstanbul yüksek risk kategorisinde yer alıyor ve turuncu renk ile haritada belirlenmişti. İşte İstanbul’da tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki mesaiye dair detaylar.

İstanbul’da Yeni Mesai Saatleri Belli Oldu

Yerinde karar mekanizmasının başlamasıyla birlikte İstanbul’da da kamu çalışanları için yeni mesai saatleri belli oldu. Farklı kurumlarda farklı şekilde olacak mesai saatlerine dair detaylar şu şekildedir:

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada İstanbul İli umumi hıfzıssıhha kurulu kararı gereği mesai saatlerinin kademeli olarak başlama ve bitiş saatlerinin değiştirildiği açıklandı.

Kademeli Olarak 07.00, 08.00 ve 09.00 olarak uygulanacak birimler: Vardiya sistemiyle görev yapan bazı Bölge Müdürlükleri ile İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığında bu şekilde uygulanacak.

09.00-12.30 ile 13.00-17.00 olarak uygulanacak birimler: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İlçe Belediyelerinde bu saat aralıkları olacak şekilde uygulanacak.

08.30 ile 16.30 arası saatlerde Sağlık teşkilatında uygulanmasına karar verildi.

09.00-12.30 ile 13.00-17.00 olarak da diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanacak.

İstanbul’da Kamuda Yeni Mesai Saatlerine Geçildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın