Kamu Çalışanları İçin Yeni Dönem Başlıyor

Kamu Çalışanları İçin Yeni Dönem Başlıyor
Kamu Çalışanları İçin Yeni Dönem Başlıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelinde işsizlik oranı her geçen gün artarken kamu çalışanlarının toplam çalışana oranının giderek artması ve bir nevi istihdamın kamu tarafından sağlanması sonucunda hükümetin corona sonrasında harekete geçeceği ifade ediliyor. Geçmişte ki dönemlerde de kamu çalışanları ile ilgili düzenlemeler yapılmak istense de gelen yoğun tepkiler üzerine kamu çalışanları ile ilgili düzenlemeler ertelenmişti. Fakat Cumhurbaşkanlığı ve hükümetin 2021 yılı pandemi sonrasında tarafların orta yolu bulacağı bir düzenlemeyi yasalaştırmayı planlıyor.

Kamu Çalışanlarının Kırmızı Çizgisi İş Güvencesi

Hükümet kanadı kamu çalışma reformunda en çok önem verdiği hususların başında ise çalışanların verimliliğini sağlamak geliyor. Özellikle kamu çalışanlarının iş güvencesine dayanarak verimliliklerinin düştüğü ve bu durumun giderek kamu çalışma sistemine zarar verdiği ifade ediliyor. Bu noktada hazırlanan kamu çalışma reformunda iş güvenliği konusun tamamen kaldırılmasa da işini yapmayan ya da yetersiz kalan kamu çalışanları için çeşitli yaptırımların gerçekleştirilmesi planlanıyor.

İşinin iyi ve kaliteli yapan kamu personelleri kazanç anlamında daha çok para kazanma imkanı olurken yetersiz ve sorunlu personellere ise maaşının azalması, görev yerinin değiştirilmesi ve eğitime tabi tutulması gibi çeşitli yaptırımlar uygulanması planlanıyor. Ayrıca 2021 yılından itibaren kamu istihdamı konusunda çok daha planlı bir alım stratejisine geçileceği ön görülüyor. Ayrıca memur alımlarında mülakatların yaygınlaştırılması ve bu mülakatlarında kamera önünde yapılması da planlanıyor.

Kamu Çalışanlarına Esnek Çalışma Geliyor

Pandemi sürecinde kamu personellerinin çok büyük bir bölümü esnek çalışma sistemine geçti. Her ne kadar bu zorunluluk dolayısı ile olsa da esnek çalışma modelinin çok daha verimli olduğu ifade ediliyor. Bu sebeple sunulan kamu hizmetinin kalitesi ve verimliliğini arttırmak adına kamu çalışanlarının pandemi sonrasında da yapılacak yasal düzenleme ile senek çalışma modeline geçirilmesi planlanıyor. Hatta bu esnek çalışma modelinin kısmen Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde de devam ettirilebileceği ön görülüyor. Tüm bu gelişmeler ise pandemi sonrasında netliğe kavuşacak.

Kamu Çalışanları İçin Yeni Dönem Başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın