Kamu Personeline İl Dışına Çıkma Yasağı Geldi

Kamu Personeline İl Dışına Çıkma Yasağı Geldi
Kamu Personeline İl Dışına Çıkma Yasağı Geldi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelinde artan ve giderek tehlikeli hal al maya başlayan vaka sayıları sonrasında valilikler çeşitli önlemleri hayata geçirmeye başladığı görülüyor. Bu noktada son günlerde vaka sayısı artışının en fazla hissedildiği illerden biri olan Karabük İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan önlemler kamuoyu ile paylaşıldı.  Alınan kararlar kapsamında valilik oluru ile Karabük il genelinde kamu personelinin il dışına izinsiz çıkması yasaklandı. Kurul tarafından alını bu yasak ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada;

‘’Karabük İli kamu kurum ve kuruluşlarında aktif görevde bulunan ya da esnek mesai nedeniyle idari izinde olan tüm personellerin yıllık izin döneminde bulundukları üzere bu karar dışında tutularak il dışına çıkmamalarına, il dışına çıkmalarının zorunlu olduğu durumlarda ise kurum amirlerinden yazılı onay almalarına karar verildiği. Ayrıca şehir dışında olan kamu personelinin Karabük şehrine döndüklerinde ise en az 7 gün evde karantinada kalmalarına ve bu sürenin yıllık izinden sayılmasına karar verildiği bilgisi paylaşıldı.’’ Bu karar Türkiye genelinde ilk olsa da önümüzde ki günlerde farklı illerde bu ve buna benzer kararların alınabileceği ifade ediliyor.

Yasağa Uymayanlara Adli İşlem Uygulanacak

Yasak ile ilgili olarak ise eğer kamu personeli yazılı onay almadan il dışına çıkmaları durumunda ise Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca cezai müeyyide uygulanacağı ayrıca kurumları tarafından disiplin soruşturması açılacağı bilgisi paylaşıldı.  Yasağa uymayan kamu personelleri için yapılacak adli işlem ve karantina da kaldıkları sürenin de yıllık izinlerinden düşürüleceği bilgisi paylaşıldı.

Karardan önce il dışına çıkan personelin ise bu uygulamadan muaf tutulacağı belirtiliyor. Kararın 31 Ağustos tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacağı ve bitiş tarihinin salgının seyrine göre belirleneceği ifade ediliyor. İl genelinde son 2 haftalık süreçte vaka sayısında yüzde 50’lere varan artış olmasından dolayı böyle bir kararın alındığı ve önümüzdeki günlerde kararların kapsamının genişletilebileceği belirtiliyor.

Kamu Personeline İl Dışına Çıkma Yasağı Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın