Koronavirüs Çocuklarda Obezite’ye Neden Oldu!

Koronavirüs Çocuklarda Obezite’ye Neden Oldu!
Koronavirüs Çocuklarda Obezite’ye Neden Oldu!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuklarda obezite oldukça sakıncalı bir durumdur. Sağlık durumunu oldukça tehdit eden bir unsurdur. Özellikle günümüzde yaşanan Covid-19 salgın hastalık nedeni ile çocuklar da obezite arttığı görülmüştür. Düzce Üniversitesi Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Kaya, koronavirüs pandemi sürecinden bu yana çocuklar da obezitenin arttığı kanısına varıldı.

Dijital bağımlılık ile birlikte obezite arttı. Çocuklar pandemi sebebi ile hareket kısıtlılığı yaşıyor. Bu yüzden kilo alma ve kilo verememe gibi sorunlar sıkça meydana geliyor. Çocuklar yaratılış gereği hareket etmeyi severler. Koşmayı, zıplamayı, oyun oynamayı ve konuşmayı çok severler. Çocukların eklemlerinin sağlıklı olması için de hareketli olması gerekir. Fakat bu salgın hastalık büyük küçük herkesin hayatını olumsuz etkiledi.

Koronavirüs Çocukları Etkiledi! 

Çocukların sağlıklı büyümesi için hareket etmesi oldukça önemlidir. Bu yüzden hareket kısıtlılığı çeşitli sorunlara neden olur. Çocuklarda kemik yapısı ve kas yapısının güçlü olması için çeşitli ortamların sunulması gerekiyor. Fakat salgın hastalık nedeni ile çocuklar ev içerisinde hareketsiz kaldı. Tam 1 buçuk yıldır insan hayatını tehdit eden bir bulaşıcı hastalıktır. Pandemi nedeni ile insan yaşamı resmen durdu. Aylarca insanlar evinden dışarı çıkmadı.

Ülkede uygulanan sokağa çıkma yasakları ile hastalığın daha da ilerlemesi önlendi. Bu süreçte aşılama da hız kesmeden devam ediyor. Fakat çocuklarda görülen obezite artışı için uzman hekimlere başvurulması gerektiğini belirtmek isteriz.

Koronavirüs Çocuklarda Obezite’ye Neden Oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın