KPSS 2021/3 Tercih Kılavuzu Yayımlandı

KPSS 2021/3 Tercih Kılavuzu Yayımlandı
KPSS 2021/3 Tercih Kılavuzu Yayımlandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sitesinde yayımlanan KPSS 2021/3 tercih kılavuzu ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne atanmak isteyen adaylar başvuru/tercih işlemlerini yapacaklardır.

Adaylar tercihleri ne zaman ve nasıl yapacaklar

Adaylar tercihlerini, 28 Ocak 2021 – 03 Şubat 2021 tarihleri arasında ÖSYM’nin internet adresinden yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 03 Şubat 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. 

Başkaca bir sınav yapılmayacak

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan sözleşmeli pozisyonlara ilgili kurum tarafından doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Başvuru genel şartları nelerdir

İlan edilen pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesindeki, aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1 (*), 4, 5, 6 ve 7 nci bentlerindeki ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların EK-1 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir, Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır, Başvuru genel ve özel şartlarına ve yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından atanması için istenen belgeleri süresi içerisinde getirmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.
 
Başvuru özel şartları nelerdir

Mühendis pozisyonlarına atanacak şartlara haiz olmak, Bunlardan hangi bölüm mezunlarının alınacağı ve hangi şartları taşıması gerektiği nitelik kodlarının ve mezuniyet alan bilgilerinin açıklamasında yer almaktadır.

Sağlık bakımından Mühendis olarak çalışmasına engel hali bulunmamak, KPSS’ye girmiş ve Mühendis pozisyonu için 2020-KPSS Lisans sınavında KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak.

Sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek Mühendis pozisyonunun karşısında yer alan bölümlerden mezun olmak.

KPSS 2021/3 Tercih kılavuzu.

KPSS 2021/3 Tercih Kılavuzu Yayımlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın