Marmaray’dan İlk Yük Treni Bugün Geçecek

Marmaray’dan İlk Yük Treni Bugün Geçecek
Marmaray’dan İlk Yük Treni Bugün Geçecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yük Taşımacılığı Başlıyor

Asya ve Avrupa yakalarını birbirine bağlayan Marmaray 2014 yılında ulaşım sağlamaya başlamıştı. İstanbul’un 2 yakası arasında yolcu taşımacılığı sağlanmaktadır. Şimdi ise Marmaray’ın yük taşımacılığında kullanımı başlıyor. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaosmanoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Marmaray’da yük taşımacılığının başladığının müjdesini verdi. Pekin’den Londra’ya kadar uzanan demiryolunun bir parçası olan Marmaray, uluslar arası alanda da önemli bir yer tutuyor.

İlk uluslar arası yük treninin Marmaray’dan geçişi Kasım ayında yapılmıştı. Çin’den Avrupa’ya kesintisiz giden ilk yük treni olan China Railway Express 2 kıta, 10 ülke ve 2 denizi aştı. Son durak olan Prag’a ulaşan trenin güzergahından biri de Marmaray oldu. Başarı ile sonuçlanan seferden alınan örneklerle yeni uluslar arası yolculuklar için planlamalar yapılıyor.

Anadolu’dan Avrupa’ya Yük Gidecek

Marmaray güzergahı diğer yollara göre aktarmasız olacak, kısa ve güvenli bir yolculuk sağlayacak. İşte bu avantajın kullanılması için bugün ilk kez Anadolu’dan alınan hammaddeler Avrupa’ya ulaşacaktır. Yükler Adana ve Gaziantep’ten yüklenecek ve tren 16 vagondan oluşacaktır. Sefer Avrupa’da son bulacaktır ve böylece iki kıtayı birbirine bağlayan Marmaray, aynı zamanda yük taşımacılığına da başlamış olacak. Yılda 25 bin konteyner yükün bu şekilde yurtdışına gönderilmesi planlanıyor.

Marmaray’dan İlk Yük Treni Bugün Geçecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın