İstanbul İli MATAŞ Maltepe Sağlık Turizm Eğitim Otopark Tem. İnş. San. Tic. A.Ş. yaptığı açıklamada alınacak 4 personelin kurum bünyesinde 2 Mutfak Görevlisi ve 2 Garson olarak görevlendirileceğini belirtti.
Adaylardan istenen belgeler
Özgeçmiş (CV) istenmektedir.
Adaylar için son başvuru tarihi 18 Mart 2020’dir.
Daha detaylı bilgiye başvuru kılavuzundan ulaşabilirsiniz.
Mutfak Görevlisi Kimdir?
İşletme ve bölüm izlekleri doğrultusunda mutfak işlemlerine ilişkin taşıma işlerini yapma, servise çıkacak temiz malzemelerin hazır bulunmasını sağlama, büfelerin hazırlanması ve mutfağa geri taşınmasına yardımcı olma, servis esnasında büfedeki ürünleri takviye etme, mutfakta bulunan tüm soğuk oda, ambar ve depoların temizliğini yapma, sıcak-soğuk yemeklerin ve tatlıların ön hazırlıklarına yardımcı olma bilgi ve becerisine sahip kişidir. İş sağlığı ve güvenliği konusundaki yasal ve işyerine ait kuralları uygulamak.
Mutfak görevlisi Ne İş Yapar?
Mutfak Görevlisi, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Çevre koruma mevzuatı hükümlerini yerine getirmek
b) Kalite yönetim sistemi düzenlemelerine uygun çalışmak
c) İş organizasyonu yapmak
d) İş öncesi hazırlıkları yapmak
e) Gerekli araç-gereç ve malzemeyi hazırlamak
f) Mutfak işlemlerinin yürütülmesine yardımcı olmak
g) Yemek hazırlığına yardımcı olmak
h) Yemekleri sunuma hazırlamak
i) Mutfak malzemelerini temizlemek
j) Bölümü ile ilgili alanları temizlemek
k) Mutfağa ait oda, dolap, depo temizliğini ve düzenini sağlamak
l) Malzeme sayımına yardımcı olmak
m) Mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek
Garson Kimdir?
Lokanta ya da kafelere yemek ya da bir şeyler içmek amacıyla gelen müşterilere, hizmet etmekle yükümlü olan ve onların masalarına bakan servis görevlisi, garson olarak tanımlanır.
Garsonun Görevleri
Garsonların; müşteri memnuniyetini sağlamak ve misafirlere en iyi şekilde hizmet sunmak adına çeşitli görevleri bulunur. Bu görevler temelde şu şekilde sıralanabilir:
Servis kalitesinin arttırılmasını sağlar. Müşteri ile sürekli iletişim halinde olarak onların istek ve şikayetleriyle ilgilenir. Salonda yemek servisi öncesi ve sonrası gerekli düzenlemeleri yapar. Çalıştığı mekanı, servise hazır hale getirir.
Sorumlu olduğu masaların hesap ödeme süreci ile ilgilenir. Yemek ya da içecek menüsünü müşteriye vererek, menüyle ilgili müşterilerin yemek ve içecek tercihini en doğru şekilde yapmalarına yardımcı olur. Müşteriyi karşılar ve oturacağı yere yönlendirir.