MEB 20 Bin Öğretmen Ataması Son Günler

MEB 20 Bin Öğretmen Ataması Son Günler
MEB 20 Bin Öğretmen Ataması Son Günler
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEB tarafından Yapılan açıklama

Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapmak üzere sözleşmeli öğretmen atama işlemi, aşağıda yapılan açıklamalar çerçevesinde yapılacaktır. Açıklaması yapıldı.

Adaylarda Aranan Başvuru Koşulları

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşıma, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, atama yapılacak alana uygun olmak, Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak, 2019 veya 2020 yılı KPSS atanacağın alan puan türüne göre en az 50 veya üzerin puan almış olma, memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak, sözleşmeli öğretmen olarak çalışmıyor olma şartları ile 20 Bin Öğretmen Ataması gerçekleştirilecektir.

Başvuru Şekli Ve Tarihleri

Başvuru yapmak isteyen adaylar için “Ön Başvuru” ve “Tercih Başvurusu” olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecektir.

Adaylar Ön başvurularını 15 Mart 2021 tarihi ile 26 Mart tarihleri arasında alınacak.

Başvuru Yapacak adaylar Belirtilen tarihler arasında haberimizin en altında bulunana başvuru ekranı veya haberimizin en altında bulunana başvuru kılavuzunda yer alan adrese başvurularını online olarak yapılacaktır.

Onay ekranına “Pedagojik Formasyon Belgesi var mı?” sorusu gelecektir. Belgesini ibraz eden adaylar için bu alanın işaretlenerek belge tarih ve sayısının girilmesi zorunludur.

Adaylar, sözlü sınava katılmak istedikleri Sınav Merkezleri’nde belirtilen 81 il içerisinden 10 il tercihi yapacaklar, tercihlerden birine yerleştirilememesi durumunda Bakanlıkça belirlenen diğer illerden birinde sözlü sınava alınmayı kabul ettiğine dair beyanı işaretleyeceklerdir

Başvuru tarihi itibarıyla askerlik için sevke tabi olanlar ile hâlen askerlik hizmetini yapmakta olan öğretmen adayları başvuruda bulunabilecektir.

Başvurular ilgili il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce incelenecek ve uygun olan başvurular sistem üzerinden onaylanacak, uygun olmayan başvurular ise gerekçesi belirtilmek suretiyle reddedilecektir.

MEB 20 Bin Öğretmen Ataması Son Günler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın