Memurların Beklediği Haber Geldi

Memurların Beklediği Haber Geldi
Memurların Beklediği Haber Geldi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memur ve Emeklinin Beklediği Haber

Memur ve Emekli milyonlarca kişiyi ilgilendiren 2021 yılı ilk 6 aylık enflasyon oranı netleşti.03.07.2021 tarihinde açıklanan TUİK verilerine göre enflasyon Haziran ayında %1,94 olarak gerçekleşti ve 2021 yılının ilk 6 aylık döneminde toplam enflasyon %8,45 oldu. Toplu sözleşmeye göre 2021 yılı ilk 6 aylık dönemde % 3 + Enflasyon farkı olarak zam alacak milyonlarca memur ve emeklinin maaşına enflasyon farkına göre toplamda % 3 +5,45 enflasyon farkı zammı yapılacak.

Enflasyon Zammı İkiye Katladı

Yılın ilk beş aylık döneminde açıklanan enflasyon oranı toplu sözleşmede uzlaşma çıkmaması üzerine Hakem kuruluna giden toplu sözleşme pazarlıkları herhangi bir artış olmadan aynen kabul edilmişti. Buna göre memur maaşlarına 2021 yılı ilk 6 aylık dönemde %3 + enflasyon farkı olacak şekilde artış olması yönünde karar çıkmıştı. 2021 yılının ilk beş aylık toplam enflasyon oranı ise %6,39 olarak toplu sözleşmede verilen rakamın iki katını aşmış oldu.

Memur ve Emekli 2021 yılı ilk 6 ayında % 8,45 Zam alacak

Haziran ayı enflasyon rakamlarının TUİK tarafından açıklanması ile birlikte milyonlarca vatandaşı ilgilendiren enflasyon beklentiler üzerinde artış göstererek aylık bazda %1,94 oranında gerçekleşti. Enflasyon Ocak %1.68, Şubat %0.91, Mart %1.08, Nisan %1.68, Mayıs %0.89, Haziran ayında ise en yüksek rakama ulaşarak %1.94 oranında artış gösterdi.

Memurların Beklediği Haber Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın