Merkez Bankası Başkanı Değişti

Merkez Bankası Başkanı Değişti
Merkez Bankası Başkanı Değişti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde döviz fiyatlarının son dönemde yüksek oranda artmasının yanında enflasyon oranlarınında beklentilerin üstüne çıkması ile birlikte para ve ekonomi piyasalarında son günlerde büyük bir endişe hakimdi. Vatandaşlar dolar kurunun daha nereye kadar artacağını endişe ile izlerken Cumhurbaşkanlığı para politikalarından duyduğu memnuniyetsizlik sonucunda Merkez Bankası eski Başkanı Murat Uysal’ı görevden alarak yerine eski Maliye Bakanı Naci Ağbal getirildi. Yapılan bu değişikliğin para piyasalarında nasıl bir karşılık bulacağı ise oldukça büyük merak uyandırıyor.

Pazartesi Para Piyasalarında Büyük Hareketlilik Yaşanabilir

Para piyasalarında hiç kimsenin beklemediği bu değişim sonrasında ise pazartesi açılacak piyasaların bu duruma büyük tepki verebileceği ifade ediliyor. Gece yarısı ile birlikte döviz fiyatlarında önemli bir yükselişin olabileceği ifade ediliyor. Kimi ekonomi uzmanları Dolar TL kurunun 8,80 seviyesinin test edebileceğini ifade ediyor.

Fakat meydana gelen bu gelişmeler ışığında yeni Merkez Bankası Başkanının bir hafta içerisinde faiz artırımı yapabileceği ifade ediliyor. Böyle bir durumda ise dövizde ki yükseliş dalgasının tersine çevrilebileceği ifade ediliyor. Bu noktada Merkez Bankası toplantısında alınacak kararın para piyasalarının yönünü belirleme noktasında belirleyici olacağı ifade ediliyor.

Yeni Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal Kimdir?

Naci Ağbal, 1 Ocak 1968 tarihinde Minteha ve Yakup Ağbal çiftinin çocuğu olarak Bayburt’un Yoncalı köyünde dünyaya geliyor. İlk, orta ve lise öğrenimini Çorum’da tamamladıktan sonra 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Naci Ağbal aynı  yıl Teftiş Kuruluna giriyor. 1993’te Maliye Müfettişi oldu. Yüksek Lisans eğitimini 1998 yılında Exeter Üniversitesi İş İdaresi Genel İşletme Yönetimi (MBA) Programında tamamlıyor.

Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri’nde AK Parti Bayburt milletvekili olarak Meclis’e giren Ağbal 13 Eylül 2015 tarihinde AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine başlıyor. Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri’nde tekrar AK Parti Bayburt milletvekili olarak Meclis’e giren yeni Merkez Bankası Başkanı 64. ve 65. Türkiye Hükümeti’nde Maliye Bakanı olarak görev yapmıştı. Naci Ağbal 2018-2020 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı görevini üstlenmişti.

Merkez Bankası Başkanı Değişti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın