Meteoroloji Genel Müdürlüğü KPSS 50 Puan 9 Kamu Personeli Alıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü KPSS 50 Puan 9 Kamu Personeli Alıyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü KPSS 50 Puan 9 Kamu Personeli Alıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada alınacak 9 personeli sözleşmeli memur kadrosunda 8 Mühendis ve 1 Mimar olarak kurum bünyesinde istihdam edileceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında istihdam edilmek üzere 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına ekli 28/06/1978 tarihli ve 16330 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre ÖSYM Başkanlığı tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle doğrudan yapılacak merkezi yerleştirme yöntemi ile 8 adet Mühendis ve 1 adet Mimar unvanında olmak üzere toplam 9 adet sözleşmeli personel alınacaktır.

Lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli personel pozisyonlarının bulunduğu KPSS-2020/9 Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesinde 8 Temmuz 2020 tarihi itibariyle yayınlanmıştır. Tercih işlemlerinde 22 Temmuz 2018 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2018-KPSS Lisans) girmiş olan adayların sınav sonuçları kullanılacaktır. 

Adaylar, tercihlerini 8-13 Temmuz 2020 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 13 Temmuz 2020 tarihinde saat 23.59’da sona erecek ve bu süre uzatılmayacaktır. Yerleştirme işlemlerinde, KPSSP3 puanı kullanılacaktır. İlgili sınav puanı en az 50 (elli) olan adaylar tercih yapabilecektir.

9/5/2020 tarihli ve 31122 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı gereği; Tarım ve Orman Bakanlığınca 2020 yılı içerisinde, ÖSYM Başkanlığı tarafından doğrudan yapılacak merkezi yerleştirme sonuçlarına göre istihdam edilecek sözleşmeli personel alımlarında, hali hazırda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olanların ataması yapılmayacaktır.

Yukarıda belirtilen düzenlemeler doğrultusunda bu yerleştirmede tercih hakkı olan adayların tercih ekranında ilgili seçeneği işaretlemeleri gerekmektedir. İlgili seçeneği işaretleyen adaylar, bu yerleştirmede tercih yapabileceklerdir. Adayların verdikleri beyanlarının sorumluluğu kendilerine aittir. Bu alanda yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adayların, yerleştirilseler dahi Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından atamaları yapılmayacaktır.

Başvuru kılavuzu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü KPSS 50 Puan 9 Kamu Personeli Alıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın