MHP’li Vekilin Yardım İstediği İsim Sınavı Geçemedi

MHP’li Vekilin Yardım İstediği İsim Sınavı Geçemedi
MHP’li Vekilin Yardım İstediği İsim Sınavı Geçemedi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan ve büyük tepki çeken torpil isteğinde yeni gelişmeler yaşandı. MHP İstanbul Milletvekili Cemal Çetin’in yanlış yere gönderdiği faks sonucunda tüm Türkiye tarafından öğrenilen ve daha sonra yoğun bir tepki ile karşılaşılan torpil ricasının sonuç vermediği bilgisine ulaşıldı. MHP İstanbul Milletvekili Cemal Çetin tarafından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül yerine yanlışlıkla başka bir milletvekiline gönderilen belgede adı geçen kadın avukatın, hâkimlik ve savcılık sınavında mülakatı geçemediği öğrenildi.

Büyük Yanlışlık Torpil İsteğini Gün Yüzüne Çıkarmıştı

MHP İstanbul Milletvekili Cemal Çetin, Adli Yargı Hakim/Savcı Mülakat sınavlarına girecek yakını için Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den yardım isteği yapılan yanlışlık neticesinde Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Çetin’in Abdülhamit Gül’e göndermek isterken yanlış yazıcıya gönderdiği belgede, “Sayın Bakanım; tarafıma iletilen aşağıda bilgileri bulunan aday, Adli Yargı Hakim/Savcı Mülakat sınavına girmeye hak kazanmıştır. İlginizi bekler çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim” ifadelerine kullanılmıştı. Bu ifadeler ise MHP’li milletvekilinin alenen ismi geçen şahsa torpil yapma talebi olduğu yorumları yapılmıştı. Taraflardan ise yanlış yollanan faks sonucunda ortaya çıkan bu durum ile ilgili şimdiye kadar resmi bir açıklamanın yapılmadığı görülüyor.

Torpili İstenen Şahıs Mülakatı Geçemedi

Tüm bu gelişmeler sonrasında Adalet Bakanlığı tarafından 29 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilen Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı sınavının mülakat sonuçları önceki gün açıklandı. Yaşanan bu tartışmalar ile birlikte torpil isteği belgesiyle gündeme gelen H.A.’nın mülakat sonucu da kamuoyu tarafından büyük bir merak konusu olmuştu. MHP İstanbul Milletvekili Cemal Çetin tarafından “ilgi” istediği kadın avukat H.A. mülakatı geçemediği bilgisi paylaşıldı. İsmi geçen şahsın daha sonraki sınavlarda mülakatı geçip geçemeyeceği ise şimdiden merak ediliyor.

MHP’li Vekilin Yardım İstediği İsim Sınavı Geçemedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın