Milli Eğitim Bakanlığı 2021 AKS Başvuru Kılavuzu Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı 2021 AKS Başvuru Kılavuzu Yayımlandı
Milli Eğitim Bakanlığı 2021 AKS Başvuru Kılavuzu Yayımlandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı “MEB” tarafından 2021 yılı için başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. Sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlerin adaylık kaldırma sınavı için başvurular alınacak. MEB 2021 AKS’nin nasıl yapılacağı, başvuruların ne zaman başlayacağına dair detayları bu yazımızda hazırladık.

Sınav Takvimi

Adaylar MEB 2021 AKS sınav ücretini 15 Mart ile 23 Mart 2021 tarihleri arasında yatırabileceklerdir. Sınav giriş belgeleri 16 Nisan’dan sonra erişime açılırken, sınav tarihi de 25 nisan 2021 tarihi olarak açıklandı.

Kimler Başvurabilir?

MEB 2021 AKS başvurusu yapacak öğretmenlerin performans değerlendirme sonucunda başarılı olmaları, sınav tarihinde 1 yıl fiilen çalışma şartlarını taşımaları ve başvuru sınav ücretini belirtilen süre içerisinde tamamlamaları gerekiyor.

Sınav Ücreti Ödeme İşlemleri

Adaylar 140 TL sınav ücreti ödemeleri gerekmektedir. Sınav ücreti Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası aracılığıyla yapılabilirken işlemler şube, internet bankacılığı, mobil internet ve ATM üzerinden yapılabilecektir. Ücretler “MEB ADAY ÖĞRETMENLERİ (SÖZLEŞMELİ/KADROLU) AKS” adı altında bulunan ödeme detayı ile 15-23 Mart 2021 tarihlerinde yapılabilir.

MEB 2021 AKS Konu Dağılımı

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun (%15), Bakanlık teşkilatı, görevleri ve mevzuatı (%30), Öğretmenlik uygulamaları (%50), T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (%5) olmak üzere 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Aşağıdaki başvuru kılavuzunda sınav konu dağılımı tüm detaylarına ayrıca erişim sağlayabilirsiniz.

Başvuru Kılavuzu.

Milli Eğitim Bakanlığı 2021 AKS Başvuru Kılavuzu Yayımlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın