Öğretim Üyelerinin Emeklilik Yaş Haddi Düzenlendi

Öğretim Üyelerinin Emeklilik Yaş Haddi Düzenlendi
Öğretim Üyelerinin Emeklilik Yaş Haddi Düzenlendi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM’de Kabul Edildi

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu2547 sayılı Yükseköğretim Kanununda değişiklik yapılması hakkında kanunu görüştü. Kanun değişikliği ile yeni kurulan üniversitelerde görev yapan öğretim üyelerinin emeklilik yaş haddi uzatılması teklif edilmişti.

8 Nisan’da sunulan teklif, 13 Nisan 2020’de komisyonda görüşüldü. Yapılan görüşmeler neticesinde teklif edilen değişiklikler kabul edildi. Rektör, rektör yardımcısı ve genel sekreterlere döner sermaye geliri dışında, üniversitenin teknokent, iktisadi işletme ve iştiraklerinden elde edilen gelirler ödenmeyecektir. Ayrıca huzur hakkı, yönetici payı, koordinatörlük ve danışmanlık ücretleri ödenmeyecektir.

Emeklilik Yaşı Yükseltildi

Öğretim üyeleri için öngörülen emeklilik yaşı bazı üniversitelerde ileri tarihe alınmıştır. Yeni kurulan üniversiteler ile Kafkas Üniversitesi ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde görev almaları kaydıyla 75 yaşını doldurana kadar çalışabileceklerdir. Bu uygulama 31 Aralık 2025 tarihine kadar devam edecektir. Söz konusu düzenlemede bu kapsama giren üniversiteler tek tek sayılmıştır. Sadece bu 41 üniversitede görev yapan öğretim görevlileri 75 yaşına kadar çalışabilecektir.

Bu uygulama zaten mevcuttu ancak süresi 31 Aralık 2020 tarihine kadardı. Yapılan düzenleme ile süre 5 yıl daha uzatıldı ve 31 Aralık 2025 tarihine kadar devam edecektir. Böylece üniversitelerdeki nitelikli akademik personel ihtiyaçları daha iyi karşılanabilecektir.

Öğretim Üyelerinin Emeklilik Yaş Haddi Düzenlendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın