Pursaklar Belediyesi 2 Cankurtaran Alımı Yapacak

Pursaklar Belediyesi 2 Cankurtaran Alımı Yapacak
Pursaklar Belediyesi 2 Cankurtaran Alımı Yapacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara İli Pursaklar Belediye Başkanlığı Personel A.Ş. İŞKUR’da yaptığı açıklamada alınacak 2 personelin daimi kadroda Cankurtaran olarak istihdam edileceğini belirtti.

Adaylarda aranan nitelikler 

Cankurtaran sertifikasına sahip olmak şartı aranmaktadır.

Adaylardan istenen belgeler

Başvuru formu (Kurum tarafından verilecektir), 1 adet vesikalık fotoğraf, Diploma fotokopisi ve Sertifika fotokopisi istenmektedir.

Adaylar için son başvuru tarihi 3 Haziran 2020’dir.

Cankurtaran Kimdir?

Cankurtaran, plaj ve havuz gibi insanların yüzdüğü ortamlarda olası boğulma durumlarına karşı hazırda bekleyen kişilere denir. Bu işte çalışmak isteyen biri, cankurtaran kursu programlarına katılıp cankurtaran eğitmeni aracılığı ile gerekli eğitimi almalıdır.

Cankurtaran Ne İş Yapar?

Cankurtaranlar, plaj ve havuzlarda güvenliği sağlayan ve aynı zamanda arama kurtarma çalışmalarına katılarak olası durumlarda ilk müdahaleyi yapan kişilerdir.
Boğulma tehlikesi durumlarında kalp masajı ya da suni teneffüs gibi hayat kurtarıcı hamleleri yapmak onun görevidir.

Bu mesleği yapanlar, cankurtaran eğitim seviyelerine göre bronz, gümüş ve altın olmak üzere farklı unvanlar alır.

Federasyonun 3 yıldız dalıcı belgesine sahip adaylar, altın cankurtaran olarak spor müsabakalarında ve açık deniz ya da göl gibi ortamlara çalışır. Bronz unvanlılar ise sadece havuzlarda çalışabilir.

Nasıl Cankurtaran Olunur?

Bu mesleği yapmak isteyenler, ilgili eğitimleri tamamlayarak belgelerini aldıktan sonra unvanlarına göre açık sularda, kıyılarda, havuzlarda veya göllerde çalışabilirler. Belgeyi almak için katılacağınız kurslar, genellikle 4 ile 6 gün arasında sürer ve size öğretilenlerin en az % 70’ini anlamış olmanız gerekir. Bu mesleği yapmayı düşünenler, ayrıca yüzme konusunda çok iyi olmalıdır.

Cankurtaran Belgesi Nasıl Alınır?

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu yetki belgesi olan bir kurumdaki kurslara katılarak, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olarak ya da spor kulüpleri tarafından hazırlanan programlara katılarak belgenizi temin edebilirsiniz.

Cankurtaran Olma Şartları Nelerdir?

İstenen unvana göre değişmekle beraber genel nitelikler aşağıdaki gibidir.

18 yaşını doldurmuş olmak, En az ilköğretim veya ilkokul mezunu olmak ve bunu belgelemek, Cankurtaran eğitimi yapmasında engel bulunmadığına ilişkin sağlık bildirim formunu imzalayarak beyan etmek.

Cankurtaran Maaşı Ne Kadardır?

Cankurtaran pozisyonunda çalışanların kariyerlerinde ilerledikçe çalıştıkları pozisyonlar ve aldıkları ortalama maaşlar artar. Cankurtaran maaşları ortalama 2.020 TL, 2.570     TL ve 3.150 TL olmak üzere çalıştıkları kuruma ve yere göre değişmektedir.

Pursaklar Belediyesi 2 Cankurtaran Alımı Yapacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın