Sağlık Personellerinin Eşleri İdari İzinli Sayılmalıdır

Sağlık Personellerinin Eşleri İdari İzinli Sayılmalıdır
Sağlık Personellerinin Eşleri İdari İzinli Sayılmalıdır
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık personellerine destek

Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan 27 Mart 2020 Tarihli Genelge ile eşi sağlık personeli olan Adalet Bakanlığı personelinin idari izinli sayılmasına karar verilmişti. Buna göre eşi, kamu veya özel sektördeki sağlık kuruluşlarında teşhis ve tedavi birimlerinde çalışan personel idari izinli sayılacaktır. Bu sağlık kuruluşları arasında hastane, semt polikliniği, Halk Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, toplu sağlığı merkezleri ile özel kinik gibi tüm yerler dahildir. 

Diğer Kurumlar da Uygulamaya Geçmeli

Devam eden korona virüs pandemisinin önlenmesi için canla başla çalışan sağlık personelleri evlerine bile gidemiyor. Okullar uzaktan eğitime devam ettiği için çocuklar evdedir. Dolayısıyla sağlık personeli olmayan eşin idari izinli olması hayatını kolaylaştıracaktır. Bu sayede hem virüsle etkin bir mücadele yapılabilir hem de ailelerin birliği korunabilir.

Bu uygulama Adalet Bakanlığı bünyesinde hayata geçirilmiş durumdadır. Ancak diğer kamu kurumlarınca yaygın bir hale getirilmesi daha isabetli olacaktır. Sağlık çalışanlarının aileleri için duydukları endişe ve kaygı da bu sayede hafifletilmiş olacaktır. Ailelerinin güvende olduğunu hissedecek sağlık personellerinden daha yüksek bir verim elde etmek mümkün olacaktır. tüm bunlar için ilgili ve yetkili birimleri görevlerine davet etmekteyiz. Umarız ki bu sorun biran evvel giderilir.

Sağlık Personellerinin Eşleri İdari İzinli Sayılmalıdır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın