Sendikadan AVM’de Çalışan İşçilere 400 Lira Destek

Sendikadan AVM’de Çalışan İşçilere 400 Lira Destek
Sendikadan AVM’de Çalışan İşçilere 400 Lira Destek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Her Yerine Destek

KOOP İŞ sendikası kovid 19 döneminde AVM’lerde çalışan personeller için bir yardımda bulundu. Buralarda çalışıp ücretsiz izin kullanıp kısa çalışma ödeneğinden yararlanan kişilere bir defaya mahsus yardım yapıldı. AVM’deki her bir çalışan için 400 lira eğitim yardımı yapıldı. Bu şekilde dağıtılan yardımlar toplam 3 milyon liraya ulaştı.

Sendikal örgütlenmenin en az olduğu AVM’lerde sendikalı olmanın ayrıcalığı ortaya çıktı. Sendika, bu dönemde üyelerinin haklarını korumak için işverenlerle birlikte çalışmaya gayret etti. İşverenlerin de destek vermesi ile çalışanlar cüzi de olsa bir destek kazandı. 

7.500 Kişiye Yardım

Üyeler kendilerinin de AVM’de çalıştığını bildirerek sendikaya başvuru yapmaktadır. Şu ana kadar 5 bin üyeye yardım dağıtılmıştır. Başvurular alınmaya halen devam edilmektedir. Zor günler halen sona ermediği için başvurular da alınmaya devam etmektedir. Türkiye’nin her yerindeki AVM çalışanları başvuru yapabilmektedir. Süreç tamamlandığında toplam 7.500 kişiye 3 milyon lira yardım dağıtılmış olacaktır.

Salgının başlamasından kısa bir süre sonra alınan önlemler kapsamında AVM’ler müşterilere kapatılmıştır. Bu süreçte tüm AVM çalışanları ücretsiz izne ayrılmak zorunda kalmıştır. Şartları sağlayan kişiler kısa çalışma ödeneğinden yararlanmaktadır. Ancak yine de maddi zorluklar yaşandığı için sendikanın desteği can suyu olacaktır.

Sendikadan AVM’de Çalışan İşçilere 400 Lira Destek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın