Sokağa Çıkma Yasağı Cumhurbaşkanı Tarafından İptal Edildi

Sokağa Çıkma Yasağı Cumhurbaşkanı Tarafından İptal Edildi
Sokağa Çıkma Yasağı Cumhurbaşkanı Tarafından İptal Edildi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gönlümüz Razı Olmadı

4 Haziran gecesinde 15 ilde sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. sağlık Bakanlığı’nın tavsiyesi ve İçişleri Bakanlığı’nın kararı doğrultusunda sokağa çıkma yasağı getirildi. Yasağın getirildiği gecenin sabahında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni bir talimat verdi ve yasağın iptal edildiğini duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan son sokağa çıkma yasağının ardından yeniden bu tedbire başvurmanın akıllarında olmadığını belirtti. Ancak vaka sayısının 700’den yeniden binlere çıkmasının ardından böyle bir karar aldıklarını belirtti. Fakat genelgenin yayınlanmasının ardından vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine yasağı iptal etme kararı aldıklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2,5 aydır yasaklara maruz kalan vatandaşlarımızın tam sosyal hayatlarını düzenlemeye başladıkları bir dönemde yeniden yasak gelmesine gönüllerinin razı olmadığını ifade etti. Erdoğan gelecek olan yasağın sosyal ve ekonomik sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti. 

Maske, Mesafe ve Temizlik

Cumhurbaşkanı, yasakların iptal edildiğini duyurdu ancak vatandaşlardan da bir ricada bulundu. Erdoğan, vatandaşların maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmeleri gerektiğini belirtti. Aksi takdirde vaka sayılarında artış yaşanmaya devam edebilir ve bu da yeni tedbirlerin hayata geçirilmesine neden olabilir. 

65 Yaş Üzerine İzin

Yasak ilan edildiğinde 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın Pazar günü dışarı çıkabilecekleri belirtilmişti. Ancak yasak kaldırıldı ve 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın izin durumu ile ilgili yeni bir açıklama yapılmadı. Fakat yine aynı saatlerde dışarı çıkabilmelerine izin verileceği tahmin ediliyor.

Çocuklar için belirlenen Çarşamba ve Cuma günleri 14-20 saat aralığında da herhangi bir değişiklik yapılmadı. Ancak kalabalık mekanlardan uzak durulması özellikle tavsiye ediliyor.

Zira birbirleriyle temas eden çocuklarda taşıyıcılık varsa eğer birden fazla aileye bunu taşımaları söz konusu olabilecektir. Ebeveynlerin çocuklarını sürekli olarak uyarmaları ve hijyene dikkat etmelerini sağlamaları önemlidir. Dışarıdan eve gelince el ve vücut temizliğini yapmak ihmal edilmemelidir. Ayrıca ellerin yüz ile temasından olabildiğince kaçınmak virüsün yayılmasını engellemek için gereklidir.

Sokağa Çıkma Yasağı Cumhurbaşkanı Tarafından İptal Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın