Son Aşı Kararı! Öğrenciler Kampüse Alınmayacaklar

Son Aşı Kararı! Öğrenciler Kampüse Alınmayacaklar
Son Aşı Kararı! Öğrenciler Kampüse Alınmayacaklar
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs salgın hastalık 2020 yılı Mart ayından bu yana insan hayatını tehdit ediyor. Çin’in Wuhan kentinde başlayan bu hastalık kısa süre içerisinde tüm dünya’yı etkisi altına aldı. Ülkemizde hastalık için aşılama süreci hızla devam ediyor. Meslek grupları sırası ile aşılama olurken sıra üniversitelere geldi. Kampüse giriş yapabilmek için bazı üniversiteler öğrencilerine aşı kartını zorunlu kıldı. Bu durum aşı olmak istemeyen öğrencilerin eğitim hayatını olumsuz etkiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Eylül’den itibaren üniversiteler’in açılacağı duyuruldu. Salgın hastalık nedeni ile tüm eğitimler online olarak görülmekteydi. Ancak aşılamanın hızlanması ile üniversitelerin açılmasına karar verildi. 2021-2022 yılı akademik takvime göre üniversiteler yüz yüze eğitime başlıyor. Ancak aşı hakkında alınan bu skandal karar tüm üniversitelilerin dikkatini çekti.

Eğitim’de Engel!

Bazı üniversiteler korona aşısı olmayan öğrencilerin kampüse girmesini engelleyeceğini duyurdu. Özellikle Hacettepe ve Marmara gibi devlet üniversiteleri aşı olmayan öğrencileri kampüse almayacağını bildirdi. Aşılama da Faz-3 sürecine geçiş yapıldı. Ancak aşılarla ilgili ruhsat alınmadığı için sorumluluk alınmıyor. Bu yüzden kişi aşı olmadan önce imza atmak zorunda kalıyor. Üniversite öğrencileri için verilen bu karar ciddi oranda tepki topladı.

Son Aşı Kararı! Öğrenciler Kampüse Alınmayacaklar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın