Tarsus Belediyesine 2 Duvarcı Alınacak

Tarsus Belediyesine 2 Duvarcı Alınacak
Tarsus Belediyesine 2 Duvarcı Alınacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin İli Tarsus Belediye Başkanlığı Tarsus İmar Ltd. Şti. İŞKUR’da yaptığı açıklamada alınacak 2 personelin geçici kadroda Duvarcı olarak kurum bünyesinde görev yapmak üzere alınacağını belirtti.

Adaylarda aranan nitelikler

Tarsus ilçesinde ikamet ediyor olmak şartları aranmaktadır.

Başvuruda istenen belgeler

Nüfus cüzdanı ve Mesleki yeterlilik belgesi istenmektedir.

Adaylar için son başvuru tarihi 3 Haziran 2020’dir.

tarsus-basvuru-kilavuzu.jpg

Duvarcı Kimdir

Duvarcı; bir binanın duvar, bölme, kemer, şömine, baca vb. bölümlerini tuğla, briket veya taşları örerek yapan ve onaran kişidir.

Görevleri Nelerdir

Yapılacak inşaatın plan ve projelerini inceler, Örülecek duvarın cinsine göre kullanacağı harcı hazırlatır, Örülecek tuğlaları briket ve taşlarla birlikte inşaatın yapılacağı yere taşıtır, Taşları çekiç ve balyozla kırarak düzeltir, Mala ile harç yayar ve yatay sıralar halinde, süs ve şekil vererek taşları, tuğlaları veya briketleri döşer, Harç sürülen yeri mala ile düzeltir, İnşaat işlerinin ilerlemesi sırasında yapının dik ve yatay olarak düzgünlüğünü şakul ve gönye ile kontrol eder, Hatalı örülen kısımları yıkarak tekrar örer, Duvar inşaatının yüzüne karo, fayans veya çini döşeyebilir.

Hangi aletleri kullanır

El aletleri: Mala, tuğla çekici, duvarcı gönyesi, metre, şakul, düzgeç, su terazisi, harç teknesi, hortum, el arabası, kum eleği, varyoz, madırga, taş tarağı, murç ve yassı kalem, çarpacak, mucarta, mastar ve ip, agrega ölçeği, sehpa, ahşap veya madeni tokmak,Makineler: Vinç, asansör, betoniyer, vibratör, elek serisi.Bulundurulması önerilen makineler : Sarsmalı elek makinesi, taş kesme makinesi, darbeli matkap, taş perdahlama makinesi, taş cilalama makinesi.

Mesleğin gerektirdiği Özellikler

Duvarcı olmak isteyenlerin,Bedence sağlam ve güçlü,Şekil ve uzay ilişkilerini görebilme yeteneğine,El becerisine sahip,Dikkatli kimseler olmaları gerekmektedir.

Çalışma Ortamı ve Koşulları

Duvarcı, görevini açık havada, inşaat alanında ve gündüzleri yürütür. Çalışma ortamı kirli ve tozludur. İş, devamlı ayakta durmayı gerektirmektedir. Duvarcı güç pozisyonlarda çalışır. Meslekte dengeyi kaybederek düşme tehlikesi vardır. Çalışma süresi içinde müşterilerle, meslektaşlarıyla ve işverenlerle iletişimde bulunur.

Çalışma Alanları ve İş Bulma İmkanları 

Duvarcılar inşaat şirketlerinde çalışabildikleri gibi bağımsız olarak da çalışabilirler. Yaz mevsiminde inşaat işleri çok hareketlidir, ancak kışın soğuk günlerde hemen hemen durma noktasına gelebilmektedir. Ülkemizdeki büyük boyutta yaşanan konut ihtiyacı ve hareketli inşaat sektörü faaliyetleri nedeniyle, bu meslekte yetişmiş nitelikli elemana daima ihtiyaç vardır.

Eğitimii Nerede Verilir

Yeterli sayıda çırak müracaatı olması durumunda, Türkiye genelindeki tüm mesleki eğitim merkezlerinde bu mesleğe yönelik eğitim programları düzenlenmektedir.

Tarsus Belediyesine 2 Duvarcı Alınacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın