Türkiye’nin Pamuk Üretiminde Rakibi Yok!

Türkiye’nin Pamuk Üretiminde Rakibi Yok!
Türkiye’nin Pamuk Üretiminde Rakibi Yok!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin açıklaması ile Çin’den alınan pamuklara sınırlandırma getirileceği öğrenildi. Bu sayede ise Türkiye pamuk üretimi için Türkiye’ye gün doğdu denebilir. ABD, Çin pamuğuna ve bu pamuktan elde edilen tekstil ürünlerinin tamamı için bu ürünlere yönelik bir yaptırım uygulanacak olduğu yönünde açıklama yaptı. Bu durumda elbette Türkiye’nin pamuğuna farklı fırsatlar açtı.

Çin Pamuk Üretimine Sınırlama!

ABD yaptığı açıklama ile Çin’in pamuk üretiminde ve ürettiği pamuk ile ortaya çıkardığı tüm eşya ve ürünlerde bir sınırlama olması gerektiğini duyurdu. Bunun üzerine ise Çin’in pamuk üretimine gelen bu sınırlama sebebini de açıklıyor. Çin’in Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine yönelik baskı ve asimilasyon politikaları gerekçe olarak gösteriliyor. Amerika Birleşik Devletleri bu bölgede faaliyet gösteren firmalara yönelik bir yaptırım içerisinde. Bu bölgede firmalara uygulanan yaptırım, pamuk ve pamuktan üretilenler eşyalar ile ilgili. Başta Çin olmak üzere Uzak Doğu’da üretilen ürünler ile rekabet edemiyor olmasından ötürü Amerika pazarını büyük ölçüde kaybetmeden Türkiye, önemli bir fırsat yakalayabilir.

Çin üretiminden ötürü Amerika pazarını kaybeden Türkiye için yeni bir fırsat mı doğuyor?
Evet, Çin’in pamuk üretiminde sınırlanması ABD tarafından yapılan açıklama ile gündeme geldi. Türkiye tarafından olumlu bakılan bu durum, direkt olarak Türkiye’deki pamuk üretime kaybedilen ABD pazarı yeniden dahil mi oluyor şeklinde.

Türkiye’de Pamuk Üretiminin Desteğe İhtiyacı Var

Yapılan açıklamanın ardından ise Türkiye’nin tutumunun ne olacağı merak ediliyor. Tekstilcilerden gelen açıklamalarda üretimin arttırılması gerektiği yönünde haberler var. Uluslararası haber ajanslarına göre ise ABD başkanı Donald Trump, Sincan bölgesinde faaliyette olan üç şirketin ABD’ye olan ithalatını durdurdu! Çin yönetiminin Uygur Türklerine yönelik olan baskısı gerekçe olarak gösterilerek, aynı zamanda ithalatı yasaklanan şirketler arasında pamuk dışında tekstil ve domates ithalatı yapan 6 şirketin daha olduğu biliniyor. Türkiye’de pamuk üretimi desteklenmesi gerekiyor diyen şirketler ise üretim konusunda Türkiye’nin öne çıkması için mutlaka bir destek şart diyor.

Türkiye’nin Pamuk Üretiminde Rakibi Yok!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın